Zbog Istanbulske konvencije HDZ-ovci se brutalno posvađali na Facebook profilu Ivane Maletić

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Niz međusobnih prozivki

Eurozastupnica Ivana Maletić (HDZ) u subotu se oglasila na svom službenom profilu na Facebooku navodeći kako ratifikacija Istanbulske konvencije nije bila dio izbornog programa HDZ-a.

Između ostalog, Maletić navodi: “Sporna je bila tad, a i sad je, uz definiciju roda u članku 3b. i točka 53. Pojašnjavajućeg izvješća u kojoj je navedeno, citiram: „Određene skupine pojedinaca mogu doživjeti diskriminaciju i na temelju rodnog identiteta, što jednostavno rečeno znači da rod s kojim se poistovjećuju nije u skladu sa spolom koji im je dodijeljen pri rođenju. To uključuje skupine osoba kao što su transrodne ili transseksualne osobe, transvestiti i ostale skupine osoba koje ne odgovaraju onom što je društvo utvrdilo da pripada kategorijama „muško“ ili „žensko“…“. Iz ove točke Pojašnjavajućeg izvješća jasno je da definicija roda u Konvenciji pojedince, koje (i to apsolutno nitko ne spori) treba zaštiti od nasilja i u društvu razvijati atmosferu prihvaćanja i razumijevanja, uvodi kao univerzalnu vrijednost i daje poruku svima da se rod bira i nije u skladu sa spolom. Po tome se trebaju utvrđivati politike – članak 6. Konvencije i obrazovni programi – članak 14. Konvencije. S tim se nikako ne mogu složiti.”

No, ono što nije očekivala bila je reakcija njezinih stranačkih kolega na Facebooku.

Tebi dakle “U potpunosti ćemo ispuniti obveze prema Istanbulskoj konvenciji koja je za Republiku Hrvatsku stupila na snagu 2014.” znači da NEĆEŠ ispuniti ratifikaciju, koja je, naravno, obaveza? I onda imaš obraza doći i LAGATI? Vidim, HDZ u svom punom sjaju. Trebala si vriskati kad se radio program HDZ-a. Samo, očito, tada si bila tiha da dođeš do Brussela”, napisao je jedan korisnik.

HDZ je u zadnjih tjedan dans pao reiting za pet sest posto zbog ovog cirkusa i nametanja protu prirodnih ideja hrvatskom duhu…”, “Vidjet cemo da li ce prevladati volja clanstva ili premijera…”, “Ne laži, Ivana!”, “Do kada će Hdz biti taoc velikih vođa i wanna be državnika kao što je Plenković, Sanader.. do kada će predsjednik stranke i par njegovih frendova tkz predsjedništvo, birati kandidate na liste za Sabor i odredjivat njihov redoslijed? To je jednoumlje isto kao i komunizam!”… samo su neki od komentara ljutitih HDZ-ovaca.



Gospođo Maletic, referenduma u hdz nema, jer bi rezultat bio da bi nas preko 90% bilo PROTIV ratifikacije… Gospođo Maletić, ovo što sad radi vrh hdz je neviđena prijevara i ne vidim svjetlo na kraju tunela. Lp”, zaključuje još jedna članica HDZ-a.

Jedna korisnica podsjetila je na HDZ-ov izborni program u kojem, na 94. stranici, jasno stoji: “. U potpunosti ćemo ispuniti obveze prema Istanbulskoj konvenciji koja je za Republiku Hrvatsku
stupila na snagu 2014. Konvencija sadrži područja prevencije, zaštite od progona, kao i temeljne mjera nadzora provođenja propisa.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI