Žele saznati istinu: U Banja Luci tisuće građana šeću na prosvjedu za Davida

YouTube

U petak je policija Republike Srpske  zapriječila je ceste prema Banjoj Luci i zabranila prolazak autobusa kojima su se prosvjednici zaputili na poziv skupine “Pravda za Davida”.

Lokalni mediji navode kako policiju kontrolira vlast Milorada Dodika, te su putem društvenih mreža objavljivali kako im je bez obrazloženja policija spriječila prolazak prema Banjoj Luci. Skupu podrške “Pravda za Davida” građani su se uputili iz pravca Bosanskog Novog, Prijedora, Doboja, Laktaša i drugih mjesta.

Krenuli pješice

Nakon što je policija zaustavila autobuse, brojni putnici su nastavili svoj put pješice prema banjolučkom Trgu Krajine. Jake policijske snage raspoređene su središtem Banja Luke, a spomenimo i kako su vladajući na ulice poslali i policajce sa strojnicama i oklopna vozila.



Iz gradske su uprave medijskoj kući BN televizija, poznatoj po kritičkom odnosu prema aktualnoj vlasti u RS-u, uskratili dozvolu za izravni prijenos prosvjednog okupljanja.

Glavni cilj prosvjednog pokreta  “Pravda za Davida” je otkrivanje okolnosti pod kojima je 24. ožujka pronađen mrtav 21-godišnji mladić David Dragičević.

Kada je doznao za policijske blokade, mladićev otac Davor rekao je da će se prosvjedno okupljanje održati kada svi koji žele sudjelovati stignu u taj grad.

“Ovo je skup za sve nas, za Srbe, Hrvate, muslimane i ostale”, kazao je Davor Dragičević prvi put javno iznoseći optužbe da je njegov sin ubijen u prostorijama MUP-a Republike Srpske.

Tijekom dana oporbeni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Adsam Šukalno na konferenciji za novinstvo izjavio je kako postoje dokazi da je izravni nalogodavac za ubojstvo Davida Dragičevića bio visoki dužnosnik MUP-a RS-a, načelnik Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala Darko Ilić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI