Željka Markić optužila Plenkovića: ‘Premijer laže, ovo je dokaz’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Markić je također podsjetila da se HDZ izjasnio kako se protivi svakoj ideologiji pa tako i rodnoj

Predsjednica Udruge U ime obitelji na konferenciji za medije iznijela je tri činjenice za koje smatra kako dokazuju da predsjednik Vlade Andrej Plenković nije govorio istinu oko Istanbulske konvencije.

Premijer je kao europarlamentarac glasao protiv toga da se kroz članak 13 potakne zemelje članice da ratificiraju konvenciju”, kazala je Markić, prenosi Tportal.

Markić je također podsjetila da se HDZ izjasnio kako se protivi svakoj ideologiji pa tako i rodnoj. Dodala je i kako je HDZ-ova eurozastupnica Ivana Maletić kazala kako ratifikacija Istanbulske konvencije nije bila dio HDZ-ovog predizbornog programa.

Premijer ne govori istinu o ovako važnom pitanju”, istaknula je.

Premijer Plenković je kao eurozastupnik je o glasovanju o paragrafu 13. kojim se poziva države članice da što prije potpišu Istanbulsku konvenciju. Prvo je glasao ‘ZA’ no naknadno je promijenio. Iz zapisnika je očito kako je namjeravao biti i bio protiv paragrafa 13.”, zaključuje Markić koja je najavila i kako će premijeru kao uskrsni dar dati primjerak New York Timesa u kojem je članak o tome kako izgleda primjena rodne ideologije u Švedskoj. 



Ako on misli da je u redu da u Hrvatskoj imamo rodno neutralne vrtiće, u redu. Ali neka to kaže”.

Markić navodi da je sramotan način kako Plenković komunicira s javnošću.

Tvrditi da će interpretativna izjava maknuti obaveze RH jednostavno nije istina”, dodala je Markić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI