Živi zid oštro kritizirao: Plenković nastavlja slugansku politiku, a Krstičević je ‘sumnjiv’

Patrik Macek/PIXSELL

“Plenković nastavlja s dosadašnjom hrvatskom vanjskom politikom sluganstva, odnosno politikom ‘veži konja gdje ti gazda kaže’”, rekao je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare komentirajući diplomatski sukob s Rusijom.

Sinčić smatra da premijer Andrej Plenković takvom politikom samo “skuplja briselske bodove” u nadi da će jednog dana, kada se vrati u Bruxelles, imati što duži popis zasluga.

“Radi se o političkoj odluci bez ikakve projekcije što će ona značiti, bez analize mogućih pravnih i gospodarskih posljedica”, rekao je Sinčić ocijenivši odluku o protjerivanju ruskog diplomata nepromišljenom, neusklađenom s potezima predsjednice Hrvatske i pretjeranom, jer još nisu objavljeni rezultati neovisne istrage o napadu na ruskog dvostrukog agenta u Engleskoj.

Kupnja aviona – ‘nepotrebna danas’

 



Sinčić se osvrnuo i na odluku Hrvatske o kupnji borbenih zrakoplova kazavši da se Živi zid protivi toj kupnji jer u državi ima niz drugih problema koji se ne rješavaju jer nema novaca.  Ako se kupuju izraelski zrakoplovi, upozorava, radi se o “starom željezu”.

“Kupuje li Hrvatska avione iz Izraela zato da bi tvrtka s kojom je povezan ministar obrane Damir Krstičević mogla dobiti poslove održavanja tih zrakoplova, radi li se ovdje o sukobu interesa”, upitao je Sinčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI