Zuber može dobiti tri godine zatvora: Prijavio ga šef udruge ‘Hrabro dijete’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zuber je o obavijesnom razgovoru napisao i crticu na svome Facebook profilu

Redatelj i novinar Robert Tomić Zuber u petak je bio na obavijesnom razgovoru u sjedištu Policijske uprave zagrebačke nakon što je kaznenu prijavu protiv njega podnio tajnik udruge ‘Hrabro dijete’ Haris Kapetanović. Kapetanović je Zubera prijavio zbog navodno neovlaštene objave audio i video zapisa u dokumentarnom filmu ‘Život od milijun dolara’, pše Jutarnji list.

U tom filmu Zuber je prikazao događaje koji su uslijedili nakon smrti malene Nore Šitum za čije su liječenje građani Hrvatske svojedobno prikupili više od sedam i pol milijuna kuna. No, sudskom je odlukom taj novac pripao udruzi ‘Hrabro dijete’, dok je Norinim roditeljima ‘pripalo’ 400.000 kuna sudskih troškova. Zuber je snimio film o tome kako je kasnije trošen novac prikupljen za liječenje Nore Šitum. Nakon obavijesnog razgovora u policiji Zuber je za Jutarnji list kazao da je Kapetanović njegov pokušaj da mu pruži šansu da u filmu ispriča svoju stranu priče ocijenio kaznenim djelom neovlaštenog snimanja i činjenja dostupnog tih snimaka široj javnosti.

Kaznena prijava, koja se temelji na objavi na portalu, očito je predana nakon što sam ja predao prijavu protiv Kapetanovića i Jasminke Žužić (predsjednice udruge ‘Hrabro srce’), a poslana je također u Državno odvjetništvo u Slavonski Brod, zaprimljena vrlo brzo i moram reći da sam fasciniran promptnošću i ažurnošću istražnih radnji po pitanju prijave g. Kapetanovića. On je svoju prijavu predao nekoliko dana nakon mene, a ja nemam još nikakve informacije o svojoj kaznenoj prijavi koju sam predao prije njega”, kazao je Zuber za Jutarnji list.

Oglasio se i na Facebooku

Zuber je o obavijesnom razgovoru napisao i crticu na svome Facebook profilu.



Nekoliko lica motiviranog stanja, netom nakon obavijesnog razgovora u Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu. Zapravo uz motiviranost, drugi je osjećaj zahvalnosti predsjedniku udruge Hrabro dijete, Harisu Kapetanoviću na kaznenoj prijavi protiv mene, zbog objave dokumentarnog filma Život od milijun dolara/Million dollar life na portalu Jutarnji.hr, jer ne bi imao priliku upoznati vrsne profesionalce, inspektore koji su nešto što ne zvuči baš ugodno, učinili prije svega profesionalnim i temeljitim. Ostaje u tom duhu samo jedno reći – živjeli!”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI