Žustra rasprava na HRT-u oko odlaska u mirovinu

screenshot

Jučerašnji sastanak ministra rada Marka Pavića s predstavnicima sindikata i poslodavaca na kojem su predstavljeni detalji mirovinske reforme u HRT-ovom Studiju 4 komentirali su sindikalist Mladen Novosel i državna tajnica u resornom ministarstvu Majda Burić.

Sindikati su nezadovoljni zbog Vladina čvrstog stajališta u vezi s produljenjem radnog vijeka do 67. godine već od 2031. te zbog stroge penalizacije prijevremenog umirovljenja. Sindikati najavljuju prosvjede jer, kako tvrde, Vlada ih je dovela pred gotov čin-  zbog čega je, kažu, bespredmetno pregovarati.

Ima li šanse za nastavak pregovora? Novosel je jutros za Studio 4 rekao kako se “i nakon rata razgovara”. Upitan zašto su napustili pregovore, kaže da pregovora nije ni bilo. Oko ovoga je došlo do žustre rasprave s Majdom Burić.

Novosel kaže da sve do jučer sindikati u pisanom obliku nisu dobili prezentaciju mirovinske reforme. Sada im je, objašnjava, rečeno da nema više vremena za pregovore, nego prijedlog zakona mora u javnu raspravu. “Nijedna odgovorna Vlada nije tako vodila socijalni dijalog”, kaže Novosel.

Majda Burić odgovara da Novoselove tvrdnje ne stoje. Kaže da su Novosel i sindikati napustili sastanak, dok su predstavnici Ministarstva i poduzetniak ostali na sastanku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI