Blažena Djevica Marija od Svete Krunice

0
681

'Blažena djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti'

Crkva 7. listopada slavi blagdan Blažene Djevice Marije od krunice, spomendan utemeljen kao zahvalu Gospi za veliku pobjedu kršćanske vojske nad turskom u bitci kod Lepanta. Bitka se dogodila , 1571. godine. Tad su se kršćani na poziv pape Pia V. utekli zagovoru Majke Božje molitvom krunice, i pobijedili nadmoćniju tursku vojsku. Nakon drugih pobjeda nad Turcima, koje su također izvojevane uz zagovor Majke Božje, papa Klement XI. ustanovio je ovaj blagdan za prvu nedjelju u listopadu.

Snaga krunice

Najsnažnija molitva je Sveta Misa, nakon toga je Euharistijsko klanjanje dok je na trećem mjestu moćno oružje koje nam je dala Blažena Djevica Marija protiv zla i za ispunjenje svake milosti – molitva svete krunice. Zapravo nema svjedočanstvo da je netko srcem po molitvi svete krunice vapio a da traženo nije dobio. Riječi sestre Lucije iz Fatime to potvrđuju: “Blažena djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.” Nažalost, iako su svi sveci molili svetu krunicu, iako je toliko poziva na svakodnevnu molitvu krunice, iako Crkva i njezini poglavari kroz povijest sustavno pozivaju na ovu molitvu jer s tom molitvom nema zla koje ne možemo pobijediti, malo je onih koji su se odazvali. Razlozi su najčešće: ne da mi se, naporno je, dosadno je, nema to smisla… itd. No, upravo to su prisilne misli Sotona stavlja u umove mnogih vjernika, sve samo kako ne bi molili. Jer, kad bi svi vjernici svijeta svaki dan molili svetu krunicu zlo više ne bi moglo živjeti među nama, stoga se jako trudi oko toga da tu molitvu spriječi. Zbog toga, odlučite se, uzmite krunice u ruke, unesite ih u svoje obitelji i uvjerite se u snagu ove čudesne molitve.

Devetnica Gospi od krunice

Loading...

Devetnica Kraljici od krunice nastala je na temelju jednog ukazanju u Pompejima 1884. godine u kući zapovjednika Agrellija, kada je Majka Božja, Blažena Djevica Marija priopćila i način na koji je želila da joj se moli. Fortuna Agrelli, kći zapovjednika Agrellija, punih je trinaest mjeseci strahovito trpjela i mučila se u grčevima; Od nje su digli ruke i najpoznatiji liječnici onoga vremena. Napaćena djevojka i njezina rodbina započinju 16. veljače 1884. devetnicu krunice Majci Božjoj. Kraljica Sv. Krunice ukazuje joj se 3. ožujka. Sjedeći na prijestolju i obasjana svjetlom držala je u naručju dijete Isusa, a u ruci krunicu. Oboje se bili obučeni u zlatnu odjeću. Uz njih su stajali Sv. Dominik i SV. Katarina Sijenska. Prijestolje je bilo ukrašeno cvijećem, a lik Marijin odsijevao je čudesnom ljepotom. Marija je pogledala patnicu majčinskom nježnošću, a bolesnica joj ja zavapila riječima: ‘Kraljice Svete Krunice, budi mi milostiva, vrati mi zdravlje. Molila sam te u devetnici, ali još nisam osjetila tvoje pomoći. Tako bih željela ozdraviti’!

‘Dijete’, odgovorila je Blažena Djevica, ti si me zazivala različitim nazivima i dobivala si od mene milost. Pošto si me sada zazvala meni tako dragim imenom ‘Kraljice Svete Krunice’, ne mogu ti odbiti milosti koju tražiš. Taj naziv mi je veoma drag. Izmoli tri devetnice i bit ćeš uslišana’.

Još se jednom ukazala Kraljica Krunice i rekla: ‘Tko god želi od mene dobiti kakvu milost, neka izmoli tri devetnice krunice i k tome još tri devetnice u zahvalu’. Ovaj događaj dojmio se pape Lava XIII i on će u svojim okružnicama poticati vjernike da gorljivo mole krunicu. Devetnica se sastoji od moljenja pet desetica krunice uzastopno kroz 27 dana za postignuće milosti, a odmah zatim pet desetica kroz 27 uzastopnih dana u zahvalu, bez obzira da li je molba uslišana ili ne. Svaki dan razmatra se drugo otajstvo; prvi dan radosno, drugi žalosno, a treći slavno – i tako naizmjence kroz 54 dana. Devetnica je naporna, ali tko želi postići uslišanje neće mu biti teško.

Ako ne postignete milost koju tražite, budite sigurni da je Kraljica Krunice, koja zna što kome treba, čula vašu molitvu. Nećete moliti uzalud, jer nikada neka molba nije ostala neuslišana. Blažena Djevica nikada nije iznevjerila. Svaka Zdravomarija neka bude ruža koju polažete pred njezine noge. Te molitve spletene u vijenac, povezane s Duhovnom Pričešću, bit će joj veoma drag dar, koji će vam donijeti naročite milosti. Tako ćete dirnuti njezino srce i ona će vam otvoriti bogatstvo svojih milosti.

Obećanja svetom Dominiku

Ovo obećanje Blažene Djevice Marije o tome da će po molitvi svete krunice baš svaka molba biti uslišena poklapa se s obećanjima koje je Blažena u ukazanju dala svetom Dominiku, koji je sastavio krunicu kakvu mi danas molimo, a koji je rekao: “Jednog će dana Gospa preko Svete Krunice i škapulara spasiti svijet.” Njemu je Blažena Djevica Marija dala 13 obećanja svima koji budu srcem molili svetu krunicu. Pročitajte i izmolite bar jednu deseticu, još danas!

Svima koji budu odano molili krunicu, obećajem svoju posebnu zaštitu i obilje milosti. 2. Oni koji budu ustrajali u molitvu krunice, primit će neku osobitu milost. 3. Krunica će biti moćno oružje protiv pakla, uništit će grijehe i izgnati herezu. 4. Krunica će pomoći rast kreposti i dobrih djela, donijeti obilje Božjih darova za dušu, preokrenut će ljubav prema svijetu u ljubav prema Bogu, uzdići srca da žele božanska i vječna dobra. Na taj način će se te duše posvetiti. 5. Koji mi se povjere preko krunice, neće biti izgubljeni. 6. Koji budu pobožno molili moju krunicu, razmišljajući o otajstvima spasenja neće biti satrveni nedaćama niti će umrijeti lošom smrću. Grešnici će se obratiti, pravedno će rasti u milosti i postati vrijedni vječnoga života. 7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje krunice neće umrijeti bez utjehe Crkve ili bez milosti. 8. Oni koji budu molili krunicu, naći će za života i na smrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit će ubrojeni među blažene. 9. Brzo ću osloboditi iz čistilišta duše odane molitvi krunice. 10. Prava djeca moje krunice uživat će veliku slavu na nebesima. 11. Ono što preko krunice tražite, dobit ćete. 12. Koji šire moju krunicu, dobit će preko mene pomoć u svim svojim potrebama. 13. Postigla sam od svog Sina da će svi prijatelji krunice imati svece nebeske za svoju braću u životu i smrti. 14. Koji vjerno mole krunicu, moja su draga djeca, braća i sestre Isusa Krista. 15. Odanost mojoj krunici posebni je znak predodređenja.