Katolici šokirani vatikanskim božićnim drvcem s poganskom simbolikom!

1
486

Još jedan od razloga zašto moramo moliti i postiti za naše pastire

Nakon božićnih jaslica u kojima goli čovjek provocira posjetitelje Vatikana i koje su zgrozile veliki broj katolika diljem svijeta, posjetitelji Vatikana primijetili su još nešto. Naime, ovo je prva godina da na božićnom drvcu u Vatikanu uopće nema kršćanskih simbola, a umjesto njih postavljeni su poganski, orijentalni simboli poput znaka mira i yin-yang znakova, dok na drvcu nema niti jednog anđela, mudraca, Marije niti ičega što bi ukazalo na to da je riječ o Božiću, izvijestio je katolički portal lifesitenews.com.

Nismo vidjeli nijedan vjerski simbol, a ne samo nijedan kršćanski simbol”, kazao je dr. Robert Moynihan te dodao da jedino zvijezda na vrhu može, a i ne mora biti zvijezda koja je vodila mudrace do Isusa.

Loading...

Dr. Moynihan koji je prvi izrazio zgražanje nad poganskom simbolikom na samom drvcu glavni je urednik magazina Vatikan, a izvijestio je o zabrinutosti koja vlada među svećenicima i časnim sestrama zbog vatikanske dekoracije koja ove godine najmlađima šalje nevjerojatno krive poruke o Božiću. Ovo drvce, baš kao i ovogodišnje jasle koje su čak i na Facebooku blokirane kao “seksualno provokativne” navele su mnoge katolike diljem svijeta da se pitaju: što se to događa unutar Vatikana?

U svakom slučaju, ovo je još jedan od razloga da se uključimo u inicijativu molitve i posta za naše pastire.

  • Zvonimir Marić

    Molimo.