Svi koji s pouzdanjem nose Gospinu čudotvornu medaljicu dobit će velike milosti

0
1769

Katarini Labouré iz Družbe kćeri kršćanske ljubavi Gospa je dala zadatak načiniti medaljicu

Vjersku istinu da je Djevica Marija bez grijeha začeta objavio je papa Pio IX. 1854. godine. Sama Marija je pripremala ljude za prihvaćanje te istine. 27. studenoga 1830. u Parizu ukazala se redovnici s. Katarini Labouré iz Družbe kćeri kršćanske ljubavi. Dala joj je zadatak načiniti medaljicu po uzorku koji je sama pokazala. Presveta Djevica joj je rekla: ”Nastoj da se prema ovom uzorku napravi medaljica. Svi koji je s pouzdanjem nose dobit će velike milosti.” Medaljica se brzo proširila po cijelom svijetu jer se uz nju događaju čudesa, duhovna i tjelesna ozdravljenja.

U Hrvatskoj medaljicu širi Družba Marijinih sestara Čudotvorne medaljice. Na njihovim stranicama su i brojna svjedočanstva o ovim medaljicama. Prenosimo vam jedno od njih:

Loading...

Moje upoznavanje sa čudotvornom medaljicom je krenulo tako što sam prije pet – šest godina svako malo iz raznih izvora počela dobivati te medaljice ali pošto nisam znala ništa o njima nisam im pridavala nikakvu posebnu pažnju. I tako je bilo sve dok ju nisam vidjela na jednom prijatelju koji ju je uvijek nosio oko vrata kao i većina ljudi u molitvenoj zajednici u kojoj je bio voditelj. Taj je prijatelj imao dosta iskustva kako u životnim tako i u duhovnim stvarima, pa je čak pomagao svećenicima koji su molili za ljude sa velikim duhovnim problemima uključujući i opsjednuća. Rekao nam je koliko je ta medaljica moćna i velika zaštita. Čuli smo i da ju je blažena Majka Terezija često dijelila. Nakon toga, moj je tada dečko, a sada suprug, u crkvi bio na predavanju koje je održala jedna žena koja je imala velikih problema, bavila se okultizmom i poput Pavla doživjela obraćenje i potpuno se okrenula Isusu i razotkrila zamke u koje je i sama padala dok nije počela slijediti Njega. U tom je predavanju spomenula kako je čudotvorna medaljica jako korisno oružje protiv zla, te kako ju je često davala ljudima koji su, zbog raznih rana od ranije, imali problema sa prihvaćanjem Crkve, svećenika i uopće razgovora o Bogu. Kad bi im poklonila tu medaljicu mogla im je lakše posvjedočiti radost Evanđelja, i jednostavno su bili otvoreniji za razgovor. Nakon toga i mi smo ju počeli nositi. Većina naših prijatelja i rodbine nisu vjernici stoga smo ju odlučili pokloniti i svim uzvanicima na našem vjenčanju. Iako neki od njih načelno vjeruju u Boga, velik broj ne želi ni čuti za svećenike i Crkvu. Zaslijepljeni su zabludom da sami sebe mogu spasiti i ne shvaćaju da to ne mogu bez milosti koje nam je preko njih Isus ostavio. Medaljica se svima svidjela i svi su je vrlo rado prihvatili. Tako su naši rođaci i prijatelji svojim kućama ponijeli blagoslovljenu Marijinu medaljicu koja sigurna sam djeluje gdje god da je „posijana“.

Marija Francki