Muslimanskom imamu Isus dao važnu poruku: ‘Sine moj…’

0
874

Muslimanski imam i voditelj džamije mrzio je kršćane do trenutka svoje smrti kad se u borbi za njegovu dušu susreo s Isusom Kristom koji mu daje novi život i poruku za sve nas. Postao je gorljivim kršćaninom i svjedokom vjere pod cijenu progona i vlastita života.

Bibles For Mideast, tajna organizacija posvećena distribuciji Biblija i osnivanju kućnih crkvi diljem Dalekog Istoka, podijelilo je priču o Munafu Aliju, predanom muslimanu koji je redovito promovirao i propovijedao učenja Kurana.

Jednoga dana Munaf je bio upleten u raspravu s evanđeoskim timom Bibles for Mideast o svetosti Isusa Krista i istinitosti Biblije. Kada su mu misionari pokušali dati Bibliju, opsovao ih je. Nedugo nakon toga, Munaf je putovao kući kada se ozbiljno razbolio te je pao na zemlju. Dok je bio u nesvijesti, vidio je demone koji mu dolaze uzeti dušu, te je vikao: „Bježite, prokleti demoni Alaha. Nemate pravo uzeti mi dušu.“

Međutim, demoni su odgovorili: „Ne. Naše je pravo oduzeti ti život. I biti ćeš s nama.“ Prije nego su silom uzeli njegovu dušu i pokušali otići.

Odjednom, Isus Krist se pojavio pred njim zajedno s velikim brojem anđela te su demoni pobjegli u strahu.

„Slušaj, sine moj,“ rekao je Isus Munafu, „Prvo je Adam odbio poslušnost Bogu i sagriješio protiv Njega pod pritiskom Sotone. Vrata raja bila su zatvorena zbog njegova grijeha. Ja sam drugi Adam, Božja Riječ i Mesija Isus, Sin Svevišnjega. Rođen sam od Marije Djevice kao bezgrešni Sin čovječji kako bih otkupio prvog Adama i sav njegov rod uključujući tebe, od grijeha i smrti. I bio sam razapet te sam umro kako bih otkupio sve vaše grijehe i učinio vas djecom Božjom i stanovnicima raja.“

Isus je ponovno rekao, „Ustao sam iz mrtvih i otvorio vrata raja kako bih te vratio u vječnu slavu… Imaj vjere u mene i budi mi svjedok. Vratit ću ti život, jer sam ja autoritet vraćanja života.“

Kada je Munaf Ali otvorio oči, vidio je svoju obitelj kako pokušava poleći njegovo tijelo na stol za pranje i zavijanje prije pogreba. Bili su šokirani kada je ustao i opisao svoje čudesno iskustvo, optužili su ga da ga je zaposjeo zao duh.

Dok je Munaf svrgnut s pozicije koju je imao u džamiji koju je nekada vodio, njegova obitelj, dirnuta njegovom strašću, pridružila mu se u prihvaćanju kršćanstva. Bibles for Mideast potiče kršćane da se nastave moliti za Munafa i njegovu obitelj, budući da su silom istjerani iz svoje domovine zbog trenutnog progona kršćana.