Papa Ivan Pavao II. znao je zašto trebamo slijediti blaženog Ivana Merza

0
277
Wikimedia Commons

Predložio ga je za uzor hrvatskom narodu

Blaženi Ivan Merz, laik je koji je osvojio papu Ivana Pavla II. ali u na stotine tisuća hrvatskih ljudi. Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja’ – tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine, prvoga dana svoga pohoda Hrvatskoj, a proglasio ga blaženim 22. lipnja 2003. u Banjoj Luci.

Nastojite slijediti stope tog velikog katoličkog laika – rekao je Papa Ivan Pavao II. Hrvatima 1980. godine

Dragi moji Hrvati, vi kao što je Ivan Merz, tražite Isusa preko liturgije da ga možete bolje upoznati – savjetuje 1981. godine

Dragi moji Hrvati, vi se nadahnjujete idejama velikog apostola hrvatske mladeži, profesora Ivana Merza. On je veoma ljubio Crkvu i Kristova namjesnika, evo vam primjera! – poruka Hrvatima 1982.

Poput vašeg Merza trebate biti vjerni Svetoj Crkvi i Svetom ocu Papi. Kao dr. Merz, koji je nadahnuo mnoge duše, tako i vi svratite pozornost na euharistijski život. On je svaki dan primao svetu pričest, često se ispovijedao i imao je posebnu ljubav prema Majci Božjoj – Papa Ivan papavo II. Hrvatima 1983. godine.

Sve o ovom velikom hrvatskom blaženiku, apostolu hrvatske mladeži o kojemu se danas sve manje govori pogledajte u dokumentarnom filmu:

Loading...