Sveta Hildegarda zna kojim namirnicama do idealne težine

Jedna je namirnica zlato i ne bi trebali živjeti bez nje

Prema zapisima svete Hildegarde iz Bingena, mističarke i naučiteljice Katoličke Crkve koja je kroz Božju objavu dobila lijekove za gotovo sve bolesti i vrijednosti gotovo svake biljke i ploda na ovoj zemlji,  žitarica PIR  je glavna  i neophodna namirnica u našoj prehrani ako želimo biti zdravi.  Prema sv. Hildegard PIR (čije brašno možete kupiti na gotovo svim policama zdrave hrane, otporan je na GMO, ali i na radioaktivna zračenja)  zagrijava tijelo, daje zdravu krv, otvoren um i dar vedrine.

Zbog toga nije čudno da je upravo PIR sastavni dio metode za mršavljenje po sv. Hildegard koja se provodi ovako:

1. dan 3 puta dnevno PIR u bilo kojem obliku (voće, povrće i salate koje su dozvoljene po sv. Hildegard) s vrlo malo mesa i masnoća. Kretati se sat vremena dnevno na svježem zraku.

2. dan jede se samo kruh od PIRA i čaj od sjemenki komorača. Za ručak se može pojesti i salata s kuhanim zrnjem od pira.

Ova se dijeta može provoditi i do 6 mjeseci za gojazne osobe, bez osjećaja gladi, a dolazi i do detoksikacije organizma.



Hildegard namirnice dijeli na one koje su zdrave i vrlo korisne za čovjeka jer djeluju ljekovito, zatim na namirnice koje nisu štetne za organizam, ali nam ne donose neku korist te na one koje su štetne za organizam i trebalo bi ih izbjegavati. Općenito preporučuje da dvije trećine naše prehrane čine zdrave i korisne namirnice, dok jednu trećinu mogu činiti one koje nam ne koriste, ali ih volimo i ponekad želimo jesti.

Organizam takav omjer može podnijeti, no jedemo li više od trećine loših namirnica dulje vrijeme, to je siguran put prema bolesti. No, svaka namirnica ima i djelovanje na raspoloženje , pa tako postoje i one koje izazivaju tugu i depresiju. Zato ih je potrebno kombinirati tako da prevladaju one namirnice koje potiči pozitivno razmišljanje i raspoloženje.

Optimalne namirnice koje možete kombinirati s pirom u 1. danu ove dijete

Meso: Jedi ga u malim količinama, a svinjsko meso nikako. Puretina, piletina, jaretina, janjetina, teletina, govedina, divljač, fazan, nojevo meso, jetrica. Riba je dobra, ako ne živi na dnu mora (list) ili ne pliva po njegovoj površini.

Mahunarke: Posebno slanutak koji je koristan za zdravlje i kod depresije. U slučaju nadutosti od slanutka, potrebnmo ga je namočiti preko noći poa bacati tu vodu i kuhati sa začinima koji potiču probavu. Od ostalih mahunarki to su grašak, grah i soja.

Povrće: komorač, celer, bundeva, mahune, cikla, brokula, pastrnjak, salata, repa, mrkva, čičoke

Voće: jabuke, grožđe, dunje, ribizl, maline, kupine, dud, datulje, limun, naranče, kesten

Ulje/masnoće: hladno prešano suncokretovo ulje, bučino i bademovo ulje slatko i kiselo vrhnje maslinovo ulje samo za vanjsku upotrebu

Organizmu nisu korisni: heljda, proso, ječam, krumpir, rajčice, paprika, patlidžan, kupus

Štetne namirnice: Poriluk, krastavci, jagode, šljive, breskve jer se u organizmu ponašaju poput otrova. Ako ih netko želi jesti treba ih tržati u otopini soli i octa. Namirnice za dobro raspoloženje pir, zob, kesten, bademi.

 

OVDJE možete pronaći neke od recepata koje možete pripremiti s pirom za prvi dan dijete.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI