Ako će išta spasiti vaš imunitet onda je to ovaj sastojak! Najjači aktivator imuniteta na svijetu!

0
467

Ako će išta spasiti vaš imunitet, onda je to beta – glukan. Ovaj se sastojak dobiva iz stanične stijenke pekarskoga kvasca, a prirodni izvor beta glukana su namirnice poput zobi i ječma te određene vrste medicinskih gljiva. Kada već spominjemo ječam i beta – glukan treba napomenuti da je voda u kojoj se kuhao ječam izrazito ljekovita. Do sada ste ju sigurno bacali, ali nemojte to više raditi. Sačuvajte ju jer u sebi sadrži sluz koju je ječam pustio tijekom kuhanja, a ako u ovu vodu koja je prepuna beta – glukana dodate med imat ćete odličan pripravak protiv grlobolje.

Ovaj je iznimno koristan sastojak prvi put izoliran  davne 1968. godine, a na našem se tržištu preparati s njim nalazi desetak godina. Zadnjih nekoliko godina je izrazito popularan pa možete kupiti kapsule čistog beta – glukana koje dođu oko 700 kuna, što doduše predstavlja malo veći trošak, ali zato imate razne jeftinije varijacije. Recimo, imate vitamine koji u svom sastavu sadrže visoki postotak ovog sastojka, a također dolaze u kapsulama te su između 200 i 300 kuna što je ipak prihvatljivija opcija.

Loading...

Novost je sirup s beta –glukanom koji je odličan izbor ne samo za odrasle, već i za djece te dođe oko 70-ak kuna i možete ga naći u ljekarnama koje prodaju prirodne sastojke, ali i u dućanima zdrave prehrane. Ovisno o tome koliko ste spremni potrošiti i koliko ste jako bolesni, sami ćete prosuditi koji oblik ovog snažnog aktivatora imunološkog sustava ćete odabrati.

Poznato je da djeluje na dva različita načina. Potiče stvaranje koštane srži, a time proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva linija obrane organizma. Osim toga, aktivira makrofage, vrstu leukocitnih stanica čija je osnovna zadaća čišćenje organizma od otpadnih tvari i borba protiv stranih tvari. Što se tiče toga kada bi ga trebalo koristiti, možete ga koristiti kod svih vrsta virusnih i bakterijskih infekcija, a bit će pravi spas ženama i djevojkama koje se bore s HPV-om jer je ovaj česti virus najlakše umrtviti jakim imunitetom, a beta-glukan potiče upravo to – stvaranje snažnog imuniteta. Odličan je izbor i nakon oporavaka od kirurških zahvata, kemoterapija, zračenja i slično. No, možete ga koristiti tek preventivno, pogotovo sad kada haraju viroze. Ionako nam je svima imunitet loš s obzirom na to da malo spavamo, loše se hranimo, ne krećemo se dovoljno i konstantno smo pod stresom, a svi ovi čimbenici čine savršen spoj za slab imunitet. Beta-glukan će ga spasiti.