Doručak kao lijek!

0
638

Ovaj doručak preporučujemo svima, posebice osobama koje su pod jakim fizičkim ili mentalnim stresom, osobama koje žele biti aktivne i koje žele skinuti koju kilu viška s dobrom namjerom da poboljšaju svoje opće zdravstveno stanje i kondiciju. Zato, naoružajte se strpljenjem, dobrom voljom i posegnite za zdravljem na način kako ga je priroda zamislila...

Doručak je prvi obrok nakon noćnog posta. Međutim najčešća pogreška koju činimo je doručak sastavljen od škrobnih namirnica s visokim glikemijskim indeksom. Uz to se često jedu bjelančevine (mlijeko, sir, salama) i masne namirnice, poput maslaca, kombinacija koja je apsolutna neadekvatna.

Spavanje je doba posta, a post se ne prekida teškim namirnicama. Tijekom noćnog posta stvoreni toksini se ujutro moraju eliminirati iz organizma adekvatnom detoksifikacijom. I zato, preporučujemo recept nakon kojeg se čovjek osjeća laganim, bez težine u želucu, koji odnosi pospanost, a donosi energiju:

Loading...

U dva decilitra kefira umiješa se po jedna žličica ulja boljeg lana, brašna boljeg lana, žličica Piskavice Plus i žličica brašna crnog kima. Na ovaj način se ne preskače doručak, a kefir možete zamijeniti i svježim sirom. Ovaj doručak ne donosi puno kalorija, a za sve ostale nutrijente su se pobrinuli crni kim, piskavica i bolji lan.

U žličici ulja i brašna boljeg lana dobit ćete puno protuupalne alfalinolenske višestruko nezasićene kiseline, te puno vlakana. Žličica Piskavice Plus smanjit će glikemijski indeks ovog obroka i spriječiti napadaj gladi, tako da ćete ovim reduciranim doručkom lako izdržati do ručka i za ručkom manje pojesti.

Ovaj mehanički ekstrakt sjemenki piskavice usporava proces degeneracije i starenja, odnosno ima izraziti anti-age učinak. Također, ima i analgetsko i protuupalno djelovanje jer ublažava prijenos bolnih podražaja. Pojačani anabolički učinak izaziva rast i razvoj novog mišićnog i vezivnog tkiva na čijem prirodnom djelovanju su zahvalni mnogi sportaši.

Ako i malo šetate, piskavica će zategnuti mišiće, kurkuma iz ove mješavine će smanjiti upale, opna crnog grožđa će obrok obogatiti antioksidansima, a posije zobi će poboljšati probavu i obogatiti naš organizam selenom. Važan faktor mješavine Piskavice Plus je i sikavica koja čisti jetru i popravlja raspoloženje. Napominjemo da je ulje i brašnom boljeg lana toliko bogato vitaminom E, da za razliku od običnog lana ne oksidira.

Ovaj doručak preporučujemo svima, posebice osobama koje su pod jakim fizičkim ili mentalnim stresom, osobama koje žele biti aktivne i koje žele skinuti koju kilu viška s dobrom namjerom da poboljšaju svoje opće zdravstveno stanje i kondiciju. Zato, naoružajte se strpljenjem, dobrom voljom i posegnite za zdravljem na način kako ga je priroda zamislila.