DOSTA VAM JE LJETNIH DAVEŽA? Evo nekoliko jednostavnih i prirodnih rješenja protiv komaraca!

0
449
wikipedia

Čekali ste ljeto cijele godine i sad je vrijeme da se opustite! Međutim komarci se s time ne slažu, zujanje u uho tijekom noći nesnošljivi svrabež nakon ugriza, ove krvopije su dizajnirane da vam naruše vrijeme odmora i zabave. Međutim imamo nekoliko jednostavnih prirodnih rješenja koje će male nametnike držati podalje od vas.

Ulje kamfora

Loading...

Utvrđeno je da kamfor ima najduže trajne učinke kao repelent za komarce. Sve što trebate učiniti je staviti kamfor u mirisnu lampicu i ostaviti ga u sobi sa svim vratima i prozorima zatvorenim na 15 do 20 min. Kamfor ima i mnoge druge prednosti, kao što je rješenje za bolove u mišićima i olakšava disanje.

Tulsi

Tulsi, jedna od šezdesetak vrsta bosiljka, ima repelentna svojstva protiv komaraca. Jednostavno posadite Tulsijev grm u blizini prozora. Tulsi je indijanska biljka koja se ponekad naziva “svetim bosiljkom”, koja se koristi za kuhanje u mnogim indijskim jelima. Također je poznato da je korisna u liječenju uboda komaraca kada se primjenjuje izravno na područje ugriza.

Češnjak

S jakim oštrim mirisom i larvicidnim svojstvima, češnjak je jedan od najučinkovitijih repelenata protiv komaraca na ovom popisu. Sve što trebate učiniti je prignječiti nekoliko češnja i kuhati ih u vodi neko vrijeme. Ulijte vodu u bočicu za prskanje i raspršite ju po sobi kako biste spriječili dolazak bilo kojeg komaraca.

Zamke za komarce

Možete kupiti zamke za komarce iz supermarketa, pronaći ih na internetu ili ih čak napraviti kod kuće. Da biste se napravili domaću zamku za komarce, trebate izrezati plastičnu bocu na pola. Zatim dodajte smeđi šećer u vrućoj vodi i dobro promiješajte. Nakon što se smjesa ohladi, ulijte je u donju polovicu boce i dodajte kvasac. Zatim stavite gornju polovicu boce (lijevak) na donju polovicu (s vrh prema dole, kao na slici). Zamotajte crnu traku oko boce i smjestite je di komarca ima najviše. Jedini problem ove metode je redovito mijenjanje smjese kako bi zamka nastavila raditi jednom kad se napuni komarcima.

Pepermintovo ulje

Prirodni insekticid može se prskati za odbijanje komaraca u vašoj sobi, ali može izazvati iritaciju kože, pa morate biti oprezni prilikom prskanja. Aroma paprene metvice znači je daleko poželjnija od snažnih i šupljih mirisa sredstava protiv komaraca. Jedan od naših omiljenih prirodnih odbojnika se oslanja na pepermint kao glavni sastojak.

Ulje čajevca

Antibakterijske i antifungalne osobine ovog eteričnog ulja čine ga jednim od najdjelotvornijih u borbi protiv komaraca. Miris zadržava komarce izvan kuće, a sve što morate učiniti je razrijediti nekoliko kapi ulja u nekoliko kapi vode te nanesite ih na vašu kožu kako biste spriječili komarce da dođu blizu vas. Također može ublažiti ugriz komaraca.

Ostale biljke sa repelentskim svojstvima

Marulja i krizantema mogu odbiti komarce, a možete ih jednostavno posaditi oko prozora