Nevjerojatno! Nakon ovoga više nikad nećete baciti ljuske od jajeta!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uvijek ih bacamo, sad više nećemo!

Kalcij koji sadrži ljuska od jajeta je svakom čovjeku prijeko potreban. On je zaslužan za stvaranje koštane srži i za sprječavanje, toliko popularne osteoporoze, bolesti koja u ovo doba umjetne a ne Božje hrane zahvaća velik dio ljudi na planeti. Kalcij također normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i potiče nas na dobar i kvalitetan san, potreban svakom ljudskom biću. Isto tako kalcij je važan za održavanje imunološkog sustava ali i za zdravlje kose i kože. Ono što je zapravo čudesno je činjenica da se upravo u ljusci od jajeta skriva najbolji izvor kalcija na svijetu, jer ljuska od jajeta sadrži čak 90 posto ovog minerala. Slučajno? Naravno da ne. S Bogom nema slučajnosti. Zanimljivo je isto tako da ljudsko tijelo s nevjerojatnom lakoćom apsorbira upravo ljuske od jajeta jer je po kemijskom sastavu gotovo identična zubima i ljudskim kostima.

U većim dozama ne samo da liječi simptome manjka kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze, već ljuska od jajeta pomaže i protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka te potiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, mangan, cink,  prirodni fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju upravo mljevenu ljusku od jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija za čovjeka.

Recepti za liječenje ljuskom od jajeta – štitna zlijezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procijedite tekućinu i pomiješajte ju s litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu žlicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.



Gastritis, čir

Žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješajte sa žlicom šećera i žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu žlicu. Na vrh noža mljevenih ljuski jajeta pomiješajte s dvije žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i  prije spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru 7 dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Ako ne bolujete od nikakve specifične bolesti, kombinirajte usitnjene ljuske od jajeta s limunom, tu ne možete pogriješiti, pogotovo ako ste jedan od onih koji kalcij nadopunjujete raznim farmaceutskim pripravcima, jer zašto bacati novac na skupe dodatke ako nešto tako djelotvorno i nabijeno kalcijem živi odmah pored nas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI