Nikada, ali nikada ne dirajte bubuljice na ovom dijelu lica!

0
399

Ishod može biti jako opasan za vaše zdravlje...

Dermatolozi će vam uvijek savjetovati da izbjegnete diranje prištića i mitesera te da se za odstranjivanje obratite stručnim osoba. No, ponekad možete i sami obaviti taj posao uz par savjeta koje ne smijete preskočiti. Prištić uvijek trebate istisnuti sa čistim rukama, najbolje s rukavicama. Osim toga, morate paziti da ga ne potisnete prema unutra jer to će stvoriti još veću upalu. Ako vidite da ne ide, odustanite jer ćete u protivnom završiti s ožiljkom.

No, postoje određena mjesta na licu na kojima ne biste trebali pokušavati istisnuti prištiće jer to može odvesti i do ozbiljnih komplikacija. Dermatolozi taj dio tijela zovu “trokut opasnosti”, a uključuje dio između usana i nosa, pa sve do samog korijena nosa, između obrva.

Loading...

Zašto nije preporučljivo istiskati prištiće baš na tom dijelu lica? Zato što je rizik od infekcije višestruko povećan zbog velike koncetracije vena i žila koje se nalaze na tom dijelu lica. Laički rečeno, to su žile koje vode krv u mozak i kada se neka infekcija na tom dijelu ne bi tretirala, teoretski može doći i do smrtnog ishoda! Mogući simptomi infekcije uključuju crvenilo, krvarenje i konstantno stvaranje gnoja. Ako se ne povlače, hitno se javite liječniku.

Naravno, mogućnosti za takav ishod jako su minimalne, ali ipak šansa postoji tako da uvijek budite oprezni!