Ovo je jedino povrće koje je neophodno jesti svaki dan kako bismo bili zdravi

0
659
screenshot

Doktor Rangan Chatterjee smatra da je brokula jedino povrće koje nam je potrrebno kako bismo sačuvali zdravlje, jer ona čuva život. Ovo povrće povećava koncentraciju bakterija u crijevima koje pomažu u jačanju imunosnog sustava i poboljšanju zdravlja crijeva.

Dok se kreće kroz tanko crijevo, brokula povećava imunitet. Njezina se vlakna ne mogu probaviti pa idu dalje kroz debelo crijevo gdje se nalazi veći broj bakterija iz crijeva koje se goste vlaknima i stvaraju male lance masnih kiselina.

Loading...

Brokula je zeljasta biljka iz porodice krstašica koja obuhvaća kelj, cvjetaču, kupus i drugu zelen. Bogata je vitaminima, a ima malo kalorija. To se povrće cijeni zbog koristi u borbi protiv raka, prije svega pluća i crijeva.

Znanstvenici su otkrili da sulforafan, spoj koji sadrži sumpor što ovom povrću daje malo gorak ukus, može inhibirati enzim histon disitilas koji je zaslužan za napredovanje ćelija raka.

Konzumiranje neophodne količine vitamina K poboljšava stanje kostiju tako što pomaže apsorpciju kalcija te smanjuje njegovo izbacivanje preko urina. Brokula pridonosi i našim dnevnim potrebama za kalcijem jer ga u jednoj šalici ima čak 43 miligrama.