Ovo su najbolji lijekovi koji će vas spasiti ‘dan poslije’

0
311

Probudili ste se mamurni? Evo kako sanirati posljedice!

Mnogo hrane i još više pića… Brojni su oni koji su tako proveli božićne, ali i novogodišnje blagdane. Potom slijedi buđenje s glavoboljom i mučninom, jednim imenom dobro znanim kao mamurluk. Priroda, kao i obično ima lijek i za tu boljku, a mi vam donosimo savjete kojima ćete zaliječiti mamurluk.

Kruh

Loading...

Kruh je kao spužva. Konzumirajte ga nešto više nego inače jer baš poput spužve upit će ne samo alkohol koji je ostao u vašem organizmu, već ćete se zahvaljujući njemu riješiti otrova iz organizma.

Banana

Premda vam vrlo vjerojatno nije ni do čega, a ponajmanje do voća – navalite na banane. Ako vam nije do jedenja popijte smoothie od ove voćke, jer organizam će vam biti zahvalan. Naime, ukusnim napitkom nadomjestiti ćete kalij kojega ste izgubili pretjerujući s alkoholom.

Sok od naranče

Nakon pijane i neprospavane noći, mnogi osjećaju umor i manjak energije. Voćni sokovi podići će razinu šećera u krvi, a to pak znači da će vas napuniti dozom energije.

Crna kava

Kava je napitak koji nakon pijane noći mnogima izvrsno odgovara, a uzrok tome je kofein. On će vas razbuditi u trenu, ali k tome vrlo brzo će vas i razbistriti. Stoga, ako i ne volite ovaj napitak, posegnite za jednom šalicom.

Riža

Jedite obroke koji uključuju povrće i rižu jer lakše ćete se riješiti toksina te si osigurati nutritijente za oživljavanje imunološkog sustava.

Mliječni napici

Baš poput kruha, mlijeko i mliječni napici izvući će preostali alkohol iz organizma. A dobro znani vitamin D koji se krije u mlijeku, pomoći će vam protiv dehidracije, a koristan je i za smirivanje želuca.

Voda

Voda kod mamurluka pomaže na više načina. Prije svega, savjetuje se tuširanje u mlakoj vodi, ali uz to pijte vodu tijekom cijeloga dana. Najbolje je piti vodu iz slavine, a to je pak odlično za hidrataciju organizma koji je isušen od alkohola.

Metvica protiv mamurluka

Prva pomoć protiv mamurluka jest žvakaća guma s pepermintom, no za nešto ozbiljniju i kvalitetniju asistenciju popijte čaj od metvice.