‘SKIDANJE’ S LOŠE HRANE USPOREDIVO ‘SKIDANJU’ S DROGE: Provedeno novo istraživanje

0
280

Svako od ranijih istraživanja borila su se sa šećerom i posljedicama koje on izaziva u tijelu. No, ovo nam istraživanje govori o posljedicama u tijelu nakon prestanka uzimanja ostalih vrsta hrane koje su smatrane “smećem” poput čipsa ili pizze.

Ukoliko često uzimate brzu hranu ili kako je vole nazivati “junk food” postoji mogućnost da ćete imati nuspojave koje su slične onima kod prestanka uzimanja droge. Kako brojni znanstvenici navode prvi su dani najteži, kao i kod korištenja ostalih preparata za mršavljenje.

Loading...

U sklopu nove studije autori su zatražili od 231 odrasle osobe da prijave što se dogodilo kada su smanjili količinu nekvalitetne hrane u svojoj prehrani. Rezultati su pokazali da su sudionici iskusili tugu, iritabilnost, umor i neizdrživu želju za takvom hranom prva 2-5 dana nakon prestanka. Nakon toga, negativni su učinci izblijedili. To možemo usporediti s trajanjem simptoma nakon prekida konzumacije droga.

Ovo nam otkriće govori kako svaku dijetu pa tako i ovu prvi dani mogu uništiti, no upravo je zato izazovna, zato je važno odlučiti prihvatiti izazov i krenuti, bez vraćanja lošim prehrambenim navikama!