Živjeti zdravo s ‘Tibetancima’…!

0
455

Ne tvrdimo da je to svemoćni svelijek, već nudimo novu mogućnost, primjenjujući i povezujući poznato i istraženo. Volite li med, ako su vam draži slatki kremasti okusi (s hrskavim ugođajem grubo mljevenih sjemenki) od gorkih kapi, teških tableta ili kapsula, možda su ovi Tibetanci u medu za vas - pravo rješenje

Biti „Fit for Life” – na vrhu je prioriteta suvremenog čovjeka opterećenog stresovima svakodnevice. Naime, brz životni ritam nameće i traženje brzih rješenja. A njih zapravo nema, ali postoje načini koji pokreću uzajamno komplementarno djelovanje, pa je učinak veći od zbroja pojedinih dijelova koji sudjeluju u procesu. Matematički rečeno: 1+1 veće je od 2.
Jedna od takvih (sinergijskih) metoda je popularan i jednostavan sustav tjelovježbi „Pet Tibetanaca”. Kaže se da je potrebno svega 20 minuta dnevno vježbati kako bismo se riješili nesanice, bezvoljnosti, depresije, alergija i bolova u leđima.
Zašto baš „Pet Tibetanaca”, ne znamo točno, ali zbog čega se baš pet različitih sjemenki našlo u medu, možemo i želimo pojasniti. Svaka od tih sjemenki odlikuje se nekom posebnošću i možemo joj odrediti – izvrsnost, kako bi se to reklo novim rječnikom zakona vrijednosti.
Imaju i mnogo zajedničkih svojstava – npr. visok sadržaj esencijalnih aminokiselina. Zajednička im je i ljubav prema medu. U medu su na sigurnom, zaštićene od neželjene oksidacije traju duže, ne gube blagotvorna svojstva, a najviše od svega, to im zajedništvo podiže učinak kao da ih je barem 7 ili 10, a ne samo 5…
Kao što je cilj vježbi „Pet Tibetanaca”, održati vitalnost čitavog organizma, tako i med – sa sjemenkama crnog kima, grožđa, piskavice, jezgrom lješnjaka, cjelovitim zrnom zobi s klicom i posijom – ima sinergijski učinak na naše zdravlje. Ne tvrdimo da je to svemoćni svelijek, već nudimo novu mogućnost, primjenjujući i povezujući poznato i istraženo. Volite li med, ako su vam draži slatki kremasti okusi (s hrskavim ugođajem grubo mljevenih sjemenki) od gorkih kapi, teških tableta ili kapsula, možda su ovi Tibetanci u medu za vas – pravo rješenje.
A vjerovali ili ne – govore nam neki nalazi iz Vučedola – bilo je tamo ne samo meda, već i sjemenki u medu. Korijen mudrosti je u čovjekovom bliskom odnosu s prirodom, no naše doba priznaje jedino – pečat znanosti. Sretna je okolnost da je u našoj priči o medu i sjemenkama, znanost sustigla mudrost: dokazana su brojna ljekovita i vrijedna nutritivna svojstva sjemenki (osobito naših pet!), a isto tako je dokazano svojstvo meda da na određeni način konzervira te sjemenke.
Uvjereni smo stoga da će vas „Pet Tibetanaca” u medu podržati u vašoj nakani da budete i ostanete – Fit for Life.
Da kažemo nešto i o samim sjemenkama koje su odabrane za ovaj funkcionalni med:
– sjemenke crnog kima – čiste organizam, reguliraju probavu i metabolizam masti, a već je mnogo ljudi upoznato s njegovim blagotvornim djelovanjem na imunosni sustav;
– sjemenke grožđa – jačaju stijenke krvnih žila i rad srca, snažan su antioksidans, te su važne za skidanje kolesterola i triglicerida;
– cjelovito zrno zobi s klicom i posijom – važan izvor minerala, prije svega cinka koji je neophodan za zdravu kožu i psihičku stabilnost, a posija zobi, osim što potiče probavu, sadrži i značajne količine selena i betaglukana što ih čini izvrsnim imunomodulatorom;
– jezgra lješnjaka – bogati izvor vitamina E, cinka, pomaže stvaranju kolagena i tijelo opskrbljuje važnom kiselinom L-arginin koja povećava izdržljivost;
– sjeme piskavice – najbolji prirodni izvor željeza, što je osnova dobrog imuniteta i prirodni hormonalni modulator i anabolik.
Sve te sjemenke vežu na sebe mnogo masti, suvišnu vodu i toksične tvari, a budući da su zbog velike količine biljnih vlakana neprobavljive, s njima iz organizma odlaze sve nepotrebe i suvišne tvari.
Kombinacija navedenih sjemenki u simbiozi s medom u proizvodu „Pet Tibetanaca”, odlični su za detoksikaciju organizma, uspostavu normalne tjelesne kilaže i najbolji prirodni – energetski snack.
„Pet Tibetanaca”, zajedno s uljem konoplje ili podlanka (boljeg lana), te konopljinog proteina, daje idealan obrok koji ubrzava metabolizam i smanjuje nakupljanje masti i toksičnih elemenata iz okoliša i hrane u organizmu.

Loading...