RIMČEVA NEVERA PONOVNO RUŠI REKORDE: Ovoga puta oduševio je Amerikance

Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac itekako ima razloga za zadovoljstvo, a dokaz tomu su i nove sjajne vijesti iz njegove tvrtke Rimac Automobili. Riječ je, naravno, o Rimac Neveri.

Hrvatski super-automobil je na testiranju u SAD-u srušio još jedan rekord.

Ondje su službeno objavljeni rezultati testa sa staze za mjerenje ubrzanja na 1/4 milje ili 402 metra.


Iako se brzina i performanse ovog električne jurilice iz Hrvatske već više puta pokazala i dokazala to Rimac Automobile ne sprječava da i dalje pomjeraju granice.

Tako je u sklopu svjetske turneje kojom predstavljaju Neveru javnosti i potencijalnim kupcima ovih dana u SAD-u održan test na stazi za utrke na 1/4 milje.Već prvi snimci pokazali su da ljepljiva površina na ovoj stazi odgovara Neveri, a finalni rezultati su zaista fantastični. Naime, Nevera prelazi 402 metra za samo 8.582 sekundi, s maksimalnom izlaznom brzinom od 270 km/h.

“Naš je posao započeo s BMW-om serije 3, ali ono što smo danas proizveli je na potpuno drugoj razini. Concept_One, još 2011. godine, bio je električni automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu, koji je četvrt milju pretrčao za 9,9 sekundi. Sada smo oborili taj rekord sa standardnim serijskim automobilom za 1,4 sekunde”, rekao je Mate Rimac.

Video sa YouTube kanala DragTimes donosi detaljan prilog i detaljna objašnjenja test vozača Rimac Automobila, Miroslava Zrnčevića.

“Ovo je bio naš prvi test na ljepljivoj površini, pa nismo znali što možemo očekivati. Isprva smo ubrzavali sporije od očekivanog nego na normalnoj, nepripremljenoj podlozi u Europi. Temperatura staze bila je 65 ° C i morali smo napraviti neke prilagodbe. Naša kontrola proklizavanja uči površinu pri svakom hodu i podešava zakretne momente na kotačima. Nakon nekih prilagodbi i različitih strategija zagrijavanja guma uspjeli smo postići bolje rezultate. Ipak, uvjereni smo da Nevera ima mnogo više za dati i da možemo ići još brže s više iskustva i testiranja na ovoj vrsti podloge. Vratit ćemo se”, rekao je Zrnčević.

Neveru pokreću čak četiri elektro motora, po jedan na svakom kotaču. Oni daju ukupnih 1914 konjskih snaga te ubrzanje do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 300 km/h od starta za nevjerojatne 9,3 sekunde. Cijena joj iznosi 2 milijuna eura.

Podsjetimo, Nevera je na početnom testiranju sa stranim novinarima postigla ubrzanje do 402 metra za 8,6 sekundi, a sada je nadmašila samu sebe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI