BANOŽIĆ SE IZBORIO ZA SVOJ RESOR: Proračun Ministarstva obrane najveći je do sada! ‘Nastavljamo jačati sposobnost vojske’

Bruno Konjević/Arhiv/Cropix

Do sada najveći proračun Ministarstva obrane koji iznosi 7,273 milijarde kuna povećat će se na 7,568 milijardi kuna, odnosno za 295 milijuna kuna. Time će se omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu i nastaviti daljnje unaprjeđenje standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Modernizacija, opremanje i ulaganje u Hrvatsku vojsku prioritet su Vlade Republike Hrvatske. Navodimo kako je Financijski plan Ministarstva obrane za 2021. godinu iznosio 4,802 milijuna kuna, izmjenama i dopunama Plana iz listopada 2021. povećan je na 7,189 milijardi kuna, a trend rasta se nastavio i u ovoj godini.

Uzastopnim povećanjem obrambenog proračuna omogućeno je ulaganje u opremanje s naglaskom na nabavu višenamjenskoga borbenog aviona Rafale i borbenog vozila pješaštva Bradley.

Radi povećanja sposobnosti zaštite zračnog prostora planira se opremanje sustavima protuzračne obrane.

“Ova Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem pokazuje kako nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske. Važno je to za sve grane i druge cjeline Hrvatske vojske. Financijski plan Ministarstva obrane, najveći od Domovinskoga rata pokazatelj je da kontinuirano ulažemo u poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije, izgradnje i sposobnosti i na tome ćemo raditi i dalje”, rekao je ministar Banožić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI