ĐAKIĆ OTKRIO DA NE IDE NA PRIJEM KOD MILANOVIĆA: ‘Neću prisustvovati s obzirom na sve što se događalo. Takav čovjek nema koga primati’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić objasnio je zašto neće doći na primanje kod predsjednika države.

“Neću prisustvovati s obzirom na sve što se događalo i ono što ne priliči predsjedniku države. Mislim da su to one notorne gluposti koje se valjaju na javnoj sceni, apsolutno nedopustive, takav čovjek nema koga primati”, rekao je na Đakić za N1.

Kazao je kako o predsjedniku nema dobro mišljenje.


“Kao predsjednik Odbora za ratne veterane trebao sam biti tamo. Dobio sam pozivnicu predsjednika države i ministra branitelja. Mislim da nemam tamo što tražiti”, smatra Đakić.

Napominje kako ne može govoriti u ime drugih zapovjednika koji su dobili pozivnicu, ali da oni koji neće doći vjerojatno imaju iste razloge kao i on.“Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji, što se događa i što to čovjek priča”, kaže Đakić koji misli da iza nedolazaka ne stoji premijer Andrej Plenković, već da je to slobodna volja zapovjednika.

Dotaknuo se i Rojsove primjedbe kako je predsjednik institucija te da bi se zbog toga zapovjednici trebali pojaviti.

“Rojs ima pravo na svoje mišljenje kao i general Dečak, ja ne branim nikome, ali ja neću doći”, kaže Đakić.

Komentirao je to što je Rehak nekima sporan.

“Mislim da je Rehak također čovjek koji predstavlja logoraše i koji je predsjednik Zajednice logoraša i mislim da ima legitimno pravo da se i on obrati iako nije sudionik Oluje, ali predstavlja zajednicu koja je teško stradala u ratu”, rekao je Đakić.

Govorio je i o tome što Boris Milošević ove godine neće doći na obilježavanje obljetnice Oluje.

“Ja sam i lani rekao da je dolazak gospodina Miloševića, kao potpredsjednika Vlade, jedan civilizacijski napredak i mislim da bi to trebao biti kontinuitet, ne vidim u tome nikakav problem. Svima koji smatraju Oluju legitimnom operacijom hrvatske vojske i policije ne bi trebao biti nikakav problem pokloniti se poginulima i onima koji su učinili taj veliki podvig”, kaže Đakić.

Govorio je i o prepirci sa Stipom Mlinarićem Ćipom.

“Kada ja poštujem njega kao stradalnika Domovinskog rata i logoraša i branitelja, zašto on ne poštuje mene i Medveda? Zašto nas naziva izdajicama nacionalnog interesa? Da smo mi izdajnici, onda bih ja mogao reći da ste vi cinkali svoje kolege. Ja nisam stradalnik Domovinskog rata? Zašto sam ja za njega izdajnik? Ponovio je sto puta moje prezime. Išao je direktno na mene, na Deura i Tomu Medveda. To nije u redu. Je li u redu da nas zove izdajnicima?”, zaključuje Đakić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI