FRANCUSKI ZRAKOPLOVI S IMENOM JEAN-MICHELA? Branitelji: Zašto ne, po njemu bi se trebao zvati barem jedan od njih

Foto: Facebook

Vrlo zanimljiva fotografija kao i ideja o imenovanju francuskih ratnih zrakoplova koje će Hrvatska uskoro imati u svojem vlasništvu, zavrtila se putem društvenih mreža i, kako se čini, naišla na veliko odobravanje, barem što se hrvatskih branitelja tiče.

Fotografija zrakoplova na kojoj je lik francuskog dragovoljca HOS-a Jean -Michel Nicoliera, otvorila je pitanje: Nije li dobra ideja nazvati francuske ratne avione po Francuzu koji je za Hrvatsku dao život?

“Sve je puno simbolike”


“Bilo bi lijepo da po Jeanu nazovu barem jedan zrakoplov. Previše je simbolike u svemu… Ime Jean – Michel kao francuskog heroja Domovinskog rata na hrvatskom ratnom zrakoplovu nabavljenom u Francuskoj zvuči sasvim logično”, kaže nam Damir Markuš, jedan od onih koji je ideju i fotografiju podijelio na svom profilu.Za Jeanovim ostacima još se traga

Podsjetimo, Jean -Michel Nicolier francuski je dragovoljac koji je sa postrojbom HOS-a srčano branio vukovarsko gradsko područje Sajmište. Na žalost, nakon ranjavanja završio je u bolnici iz koje je odveden i pogubljen na Ovčari. Veličina Nicoliera je, osim što je dragovoljno pristupio u redove hrvatske vojske, i ta što nije iskoristio pogodnost da zajedno sa francuskim televizijskim djelatnicima izađe iz bolnice i tako spasi život. Jean je sa ranjenim suborcima ostao do kraja, a njegovi ostaci još uvijek nisu pronađeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI