GDJE SE ON DO SADA SKRIVAO? BIVŠI HOSOVAC POGODIO ‘U SRIDU’: Za sedam minuta objasnio problem novog zakona

Foto: Facebook

I prije nego li je izglasan, Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata bila je jedna od najkomentiranijih aktualnih tema u Hrvatskoj.

O njemu su se izjasnili brojni političari, domoljubi, hrvatski branitelji, civilne žrtve kao i njihove obitelji, a posebno pojedini saborski zastupnici poput Stipe Mlinarića koji je zbog svojih zamjerki na zakon “zaratio” s ministrom branitelja Tomom Medvedom.

U svoj toj buci, izgubio se glas Damira Banića, bivšeg pripadnika HOS-a i veterana Domovinskog rata koji je iz njega izašao kao 100%-tni invalid bez jedne noge, a kojeg je šira javnost bolje upoznala 2016. godine prilikom njegove kandidature za ministra hrvatskih branitelja.


Damir je sa tek napunjenih 19 godina pobjegao sa služenja vojnog roka u Batajnici i pristupio HOS-u. U drugoj godini rata teško je ranjen i ostaje bez lijeve noge. Unatoč tome, Banić se 1993. vratio na bojište, da bi 1996. godine bio umirovljen sa činom satnika. Nakon rata, upisao je i uspješno završio Ekonomski fakultet u Splitu i dobiva titulu struč.spec.oec. Trener je Tajlandskog boksa i dopredsjednik Hrvatskog saveza sjedeće odbojke. U svojstvu educiranog sportskog menadžera vodi nogometnu ekipu IX. bojne HOS-a kroz različite sustave natjecanja itd.

O Zakonu o civilnim stradalnicima Domovinskog rata, ali i o braniteljskim pravima, kao i o nepostojećem registru agresora, Banić je vrlo pitko i jasno progovorio u vijestima televizije Jadran iako je skromno najavio kako bi o tome trebao pričati “netko elokventniji”:Facebook Comments

Loading...
DIJELI