GENERALU ADEMIJU STIGLE NOVE ŽESTOKE PROZIVKE: ‘Domovinski rat je pretvorio u koloplet laži!‘

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Šibenski branitelji, koji već tjednima objavljuju reakcije i demantiraju navode iz knjige “Samo istina” generala Rahima Ademija, ovoga puta javno su iskazali podršku generalu zbora Mirku Šundovu. Naime, Šundov je također demantirao niz navedenih događaja iz knjige, najavivši pritom kako će poduzeti sve raspoložive korake u cilju zaštite ugleda i dostojanstva, kao čovjeka i generala Hrvatske vojske.

Priopćenje šibenskih branitelja prenosimo u cijelosti:

“Iako smo kazali da ćemo se ograničiti samo na laži, objede, krivotvorine i prisvajanje tuđih zasluga koje se odnose na Šibenik i šibensku bojišnicu u Domovinskom ratu, ne možemo i ne smijemo uskratiti podršku generalu zbora Mirku Šundovu i njegovom Reagiranju na neistine, netočnosti, klevete i uvrede objavljene u knjizi Rahima Ademija.


General Šundov je sa šibenskim braniteljima bio od prvih dana Domovinskog rata i s njim su imali odličnu suradnju. Iznimno ga cijenimo i poštujemo kao čovjeka i branitelja te ovom podrškom skrećemo pozornost na njegovo reagiranje i njegov dio borbe za istinu o Domovinskom ratu koju je general Ademi u knjizi “Samo istina” pretvorio u koloplet laži i proizvoljnih konstrukcija s namjerom da na takav način samom sebi za života podigne spomenik kakav, uz sve svoje neosporne zasluge u obrani Hrvatske, ne zaslužuje.

Reagiranje generala Šundova doživljavamo kao izravnu podršku našoj borbi protiv generala Ademija kao autora i tvorca laži i objeda o Domovinskom ratu, borbi Hrvatske za slobodu i hrvatskim braniteljima. Obradovalo i ohrabrilo što više nismo sami na bitnici obrane digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, od laži, krivotvorina i prisvajanja tuđih zasluga od strane generala Rahima Ademija.Nakon Onesina Cvitana, ratnog ministra Unutarnjih poslova koji je djelatno sudjelovao u bitkama za Šibenik i naoružavanju 1193. brigade HV-a te bio izravni sudionik nekih ključnih događaja o kojima general Ademi iznosi laži, a o kojima se i javno očitovao sada se oglasio i general Šundov. Dakle nema ni govora da je očitovanje šibenskih branitelja o knjizi „Samo istina” putem Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi”, neki osobni ili privatni obračun s generalom Ademijem. Šibenski branitelji smo su prvi stali u obranu istine o Domovinskom ratu od laži i krivotvorina generala Ademija i krenuli u borbu protiv njegove knjige „Samo istina” koja, a to smo već naglasili, ne može i ne smije biti izvor istine o Domovinskom ratu i temelj za pisanje povijesti Domovinskog rata i borbe Hrvatske za slobodu i neovisnost – napisali su šibenski branitelji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI