HEROINA DOMOVINSKOG RATA ISPRAĆENA IZ SVOG ‘DRUGOG DOMA’: Vesna Bosanac na svoj posljednji put krenula iz vukovarske bolnice

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Iz dvorišta Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, koja je bila njezin drugi dom, u četvrtak je ispraćena doktorica Vesna Bosanac. Njezino posljednje počivalište je na Memorijalnom groblju Vukovar. Brojni su se zaposlenici bolnice došli oprostiti od ratne i poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice, za koju su imali samo riječi hvale.

“Najzaslužnija je za ovo kako danas izgleda bolnica, kako je obnovljena i opremljena”, rekao je današnji ravnatelj vukovarske bolnice Anto Blažanović.

Doktoricu je opisao “velikom i snažnom ženom”.

Njezin dugogodišnji zamjenik Siniša Maslovara rekao je kako je bilo ugodno surađivati s njom.

“Surađivali smo više od 20 godina, a čim je to toliko trajalo, znači da smo dobro surađivali. Nikada nije bilo nikakvih problema i bilo je ugodno surađivati. To vam je kao kod kuće, slušate kako žena kaže”, istaknuo je Maslovara.I ostali djelatnici vukovarske bolnice naglasili su kako će se heroine Domovinskog rata, te tihe i blage žene “sjećati samo po dobrome”.

Podsjetimo, Vesna Bosanac preminula je u noći 20./21. ožujka poslije duge i teške bolesti, i to u vukovarskoj bolnici kojoj je posvetila svoj život.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI