HOS-OVAC ‘OPRAO’ HDZ: Niste se pojavili na postavljanju naše ploče i sad se još bunite?

screenshoot

Mjesni odbor je većinom glasova bio za postavljanje spomen ploče, dok je član vijeća mjesnog odbora Radničko naselje, nositelj liste bio, PROTIV. Dakle, član HDZ-a je bio protiv.

Povodom medijskih napisa, a vezanih uz otkrivanje spomen ploče poginulog branitelja i dragovoljca Zdravka Bezuka na kojoj je nazočio SDP-ov gradonačelnik, te brojnih medijskih upita prema vodstvu HDZ grada Kutine dostavljamo Vam službeni komentar HDZ-a Kutina:
„Uvijek se trebamo sjećati i nikada zaboraviti pokloniti i zahvaliti našim braniteljima ali u Kutini su najveći problem gospodarsko stanje, odlazak mladih i nezaposlenost. Sadašnji SDP-ov gradonačelnik gosp. Rudić, želi skrenuti pažnju javnosti sa katastrofalnog stanja gospodarstva u Kutini i svojeg nerada. Svjedoci smo suradnje SDP-a i HSP-a koji na ovakav način žele maskirati svoj četverogodišnji nerad i manipulacijom braniteljskom populacijom u predizborne svrhe skrenuti pažnju sa najvažnijih područja koja brinu stanovnike Kutine”, priopćenje je koje je potpisao Zlatko Babić, predsjednik gradske organizacije HDZ Kutina.
Na ovo nije ostao ravnodušan Damir Markuš, HOS-ov pripadnik i inicijator postavljanja spomen ploče:
– Prvo, branitelji nisu iskorišteni kako navodite u predizbornu svrhu a vezano za spomen ploču. Spomen ploča i otkrivanje iste kao i sportskog parka je krenula na inicijativu Damira Markuša, njegovog suborca. Nk Dinamo Kutina je jednoglasno to prihvatio i bio organizator postavljanja spomen ploče. Mjesni odbor je većinom glasova bio za postavljanje spomen ploče, dok je član vijeća mjesnog odbora Radničko naselje, nositelj liste bio, PROTIV. Dakle, član HDZ-a je bio protiv.
Nakon 25 godina od dana kad je Zdravko Bezuk, inače igrač NK Dinamo Kutina, žitelj našeg Radničkog naselja, dao život za Hrvatsku, zaslužio je tako nešto u svom naselju, u svojoj Kutini. Nije zaslužio politička prepucavanja jer su nepotrebna. Gradonačelnik Kutine SDP je došao, kao i Popovače HSP, kao i saborski zastupnik Željko Lenart HSS, iz stranke MOST… Biskup Vlado Košić, naš župnik Dragutin Papić i mnogi mnogi drugi. HVALA IM SVIMA.
Nije bilo predsjednika HDZ-a Kutina i predsjednika HSLS-a Kutina, kao što vidite, a sad nas se proziva da se koristimo spomen pločom za predizborne svrhe? A i ovdje nekih koji pišu o spomen ploči a mogli su doći na otkirvanje i pitat na licu mjesta što ih zanima, a ne raditi razdor i problem oko nečeg što bi trebalo biti jedinstven stav. Kako god, mi nastavljamo sa sjećanjem na one koji su dali najviše, bez kalkuliranja, a to su Hrvatski branitelji, sviđalo se to nekom ili ne.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI