Hrvatska vojska druga po brojnosti u misiji NATO-a u Litvi

Screenshot

U vojarni „Rukla“ u Litvi svečano je obavljena primopredaja ovlasti zapovijedanja između 6. i 7. rotacije u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti za idućih šest mjeseci u kojoj sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske pod vodstvom SR Njemačke, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Uz Njemačku kao vodeću naciju i Hrvatsku, svoj doprinos u idućem polugodišnjem razdoblju pružaju i Nizozemska, Norveška, Češka, Belgija, Luxemburg i Island.

Multinacionalna borbena grupa u 7. rotaciji sastoji se od ukupno 1200 pripadnika, a Republika Hrvatska participira sa 188 pripadnika te time zauzima visoko drugo mjesto po broju upućenih pripadnika odmah iza vodeće nacije.

Tijekom boravka u vojarni “Rukla”, izaslanstvo Hrvatske vojske također je održalo sastanak s pripadnicima hrvatskog kontingenta. Tom prigodom, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Jurković zahvalio je svim pripadnicima 2. hrvatskog kontingenta izrazivši zadovoljstvo s dosadašnjim radom i angažmanom u Republici Litvi. General Jurković je također istaknuo i važnost hrvatskog sudjelovanja u navedenoj aktivnosti kao važan pokazatelj solidarnosti Republike Hrvatske s Republikom Litvom i litavskim narodom.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI