IGOR KAČIĆ JE NAJMLAĐA ŽRTVA OVČARE: ‘Uz njegovo tijelo bio je položen i izrezbareni dupin’

Foto: Dnevno.hr

Na Ovčaru nisu otpremljeni samo pripadnici hrvatske vojske, već i civili, uključujući žene i jedno dijete – 16-godišnjeg Igora Kačića te je ostao zapamćen kao najmlađa žrtva ovog stratišta.

“Igor je bio divan dječak… Svirao je, pjevao i volio rezbariti u drvetu. Radio je to u podrumu kuće kada je rat već uvelike započeo. Kratio je sate u skloništu rezbareći dupina. Dugo sam se nadala da je živ, a onda je ekshumacija otkrila užasnu istinu. Dali smo krv i na osnovu DNK-a potvrđeno je da je Igor ipak ubijen na Ovčari. Uz njegovo tijelo bio je položen i izrezbareni dupin”, ispričala je nesretna majka Irena.

Prisjetila se trenutka kada su joj pred bolnicom sina iščupali iz ruku. Učinio je to Veselin Šljivančanin.

“Pokazivala sam mu Igorovu zdravstvenu iskaznicu i objašnjavala da ima samo 16 godina. Molila sam ih da ga ne odvajaju od mene, ali Šljivančanin je samo hladno odgovorio da će to provjeriti. Vjerovala sam da će ga pustiti, čak sam mu na odlasku naivno dala nešto novaca da ima pri ruci”, sjeća se nesretna majka najmlađe žrtve Ovčare.

Ipak, Igor se nikada nije vratio. Irena Kačić opisala nam je okolnosti smrti njezina sina.“Kasnije smo čuli da je na Ovčari bio izdvojen u skupinu koju su planirali pustiti, ali je jedan od naših bivših susjeda prepoznao Igora i rekao da ne može. Tamo je i ubijen. Pretpostavljam da mu je presudilo to što je bio sin jednog od zapovjednika obrane Sajmišta.”

Prošle godine u ovo doba, Igoru i Petru u Vukovaru je podignut novi spomenik “Otac i sin”.

“Moji dečki su dobili novi spomenik od kvalitetnijeg materijala nego što je bio prošli. Zadovoljna sam jer je načinjen od bronce, a garancija mu je sto godina”, kaže majka ubijenog Igora i supruga poginulog Petra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI