JOŠ JEDAN BOŽIĆ BEZ ALFA: Prije točno godinu dana preminuo neprežaljeni ‘Tigar’

Foto: Radiomoslavina

Prije godinu dana, 23. prosinca 2020. godine, braniteljski svijet zanijemio je od tuge. Na današnji dan, nakon duge i srčane bolesti, preminuo je hrvatski branitelj i humanitarac Vladimir Balgač – Alf.

Alf je u Domovinskom ratu dao veliki obol… Tijekom obrane Vukovara preživio je ranjavanje i liječenje u vukovarskoj bolnici, nakon čega je završio u srpskim logorima.

Svoju je požrtvovnost pokazao i u miru. Nakon Domovinskog rata organizirao je Pješačko hodočašće Kutina – Vukovar, osnovao je i Udrugu Kutina – Vukovar te je u svom humanitarnom radu razvio poseban odnos s Udrugom Vukovarske iskrice, a to je prijateljstvo prošireno i na Grad Kutinu.

Vladimir Balgač preminuo je samo dva mjeseca nakon što ga je predsjednik Zoran Milanović Alfa za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu odlikovao Redom hrvatskog pleter.

Da se na Alfa ne zaboravlja, svjedoči i video sekvenci njegova života iz kojeg se može iščitati kolika je bila njegova sveprisutnost i angažiranost, ali i uživanje u životu. Autor videa posvećenog Vladimiru Balgaču je Dejan Faltis: 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI