KAKVA PRIČA: BRANITELJI SPASILI IRANKU PRONAĐENU U ŠUMI! ‘Ona i djeca bili su dehidrirani, gladni i žedni’

Screenshot

Priča o Iranki koju su s dvoje djece skrivali mještani u Karlovačkoj županiji, a koja je 22 puta pokušala ući u Hrvatsku tražeći azil i isto toliko puta protjerana, neočekivano je dobila svoj nastavak.

Iako je emisija Potraga manje više donijela sve o sudbini ove napaćene, tročlane obitelji, ostalo je nepoznato tko ju je zapravo pronašao i odlučio joj pomoći po svaki cijenu.

Prijatelj mu javio da je u šumi pronašao gladnu ženu s djecom


“Moj umirovljeni prijatelj, bivši pripadnik specijalne policije, nazvao me i rekao da je u šumi pronašao ženu s dvoje djece od 14 i 7 godina. Odmah sam došao tamo, pa smo je smjestili u jednu praznu kuću i nahranili”, kaže nam hrvatski branitelj koji želi ostati anoniman. (podaci poznati redakciji)

“Odmah smo nakon toga pozvali novinare jer nismo mogli dopustiti da se ova nesretna obitelj s dvoje maloljetne djece deportira, osobito kada smo čuli što su sve prošli… Njihova je sudbina strašna, pa sam zato neopisivo sretan što smo upravo mi njihovoj višegodišnjoj agoniji stali na kraj”, kaže nam karlovački branitelj.Screenshot

A u pitanju je uistinu agonija… Godinama iz Turske u Grčku, nakon toga iz Grčke u Albaniju, poslije toga Crnu Goru, i zatim Bosnu i Hercegovinu. Kada su krenuli iz Grčke, albanska policija ih je ulovila i deportirala u Grčku, pa su krenuli ponovno. Najstrašnije im je, kazali su, bilo prijeći iz Bosne u Hrvatsku. No, što ih je nagnalo na ovaj put i kalvariju koju su doživjeli?

Bijeg od šerijata

“Tridesetpetogodišnja Titi s islama je prešla na kršćanstvo. Inače je iranska novinarka koja se bavi pitanjima ženskih prava… Njezin drugi suprug, kazala nam je, dogovorio je sa skupinom muškaraca da je grupno siluju, a sve su planirali snimati mobitelom. Prvi put bila je dogovorno udana sa 12 godina, a nakon što se rastala brzo se opet udala kako bi sa imena obitelji ‘sprala ljagu’. No, ispalo je da je i drugi suprug psihopata i zlostavljač”, doznajemo od čovjeka koji, kako kaže, ovu obitelj nisu htjeli ispustiti iz ruku dok nakon ponovnog traženja azila nije ispraćena u hotel Porin.

“Čujemo se s njima svakodnevno… Njezin sin Raybod Kathi (14) dobro poznaje engleski jezik, pa smo tako riješili komunikacijsku barijeru”, doznajemo od branitelja koji je, ovoga puta, obranio nemoćnu obitelj od birokracijskog režima i okrutnog postupanja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI