LEGENDARNE PUME KOJE SU OSLOBODILE KNIN DOBILE VELIKU ČAST: Najavljena i druga događanja, sve u povodu 30.godina brigade

Foto: Screenshot/Udruga veterana 7.gardijske brigade

U subotu dana 23.4.2022. godine predstavljeni su murali u Općini Selnica, Međimurska županija, u suradnji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i općine Selnica…

Naš mural s motivom 7. gardijske brigade „Puma“ nalazi se na trafostanici u centru Selnice, na županijskoj cesti ŽC2005, Čakovec – Selnica – Sveti Martin na Muri. Tema murala koji je financiran putem javnog natječaja Općine Selnica je Vukovarski vodotoranj i 7. gardijska brigada „Puma“. Mural Vukovarskog vodotornja je dimenzija 7 x 2,20 m, dok je mural s grbom 7. gardijske brigade „Puma“ 5 x 2,20 m, a autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn, prenosi Braniteljski portal.

Izrađeni murali u Selnici dio su aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade „Puma“ i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja „Godine Puma“, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“.

U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Tijekom ove 2022 godine u planu je oslikavanje tridesetak murala u Republici Hrvatskoj.Zahvaljujemo općini Selnica i načelniku općine Ervinu Vičeviću na suradnji i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na prisustvovanju predstavljanja murala, naveli su iz Udruge.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI