MEDVED KOMENTIRAO NEDOLAZAK PREDSTAVNIKA SRBA U KNIN: Ne vidi problem u tome što neće biti na proslavi Oluje

Igor Kralj/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved komentirao je proslavu 26. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Prvo pitanje s kojim se suočio bilo je ono je li mu žao što na ovoj neće biti predstavnik srpske nacionalne manjine. Medved je lani bio na obilježavanju zločina u Gruborima, ove godine neće ići pa proizlazi da ono što se lani dogodilo nije postalo standard, već samo gesta.

“Prošle godine bila je jubilarna 25. obljetnica VRO gdje je nazočila cijela Vlada, nazočit će i ove godine veći dio članova i članica, nastavljamo kao u prvom mandatu, dostojanstveno obilježavati sve važne obljetnice iz Domovinskog rata. Pred nama je 30. obljetnica stradanja Vukovara, niz obljetnica je ove godine – 30 godina osnivanja naših postrojbi, vojske i policije, i onih kojima obilježavamo stradanja, Vlada je uvijek prisutna. Ono što je možda, uz segment naše nazočnosti još važnije, to su konkretne aktivnosti koje Vlada poduzima. kroz potpore, kroz očuvanje ozračja u društvu… Sloboda koja danas imamo temelji se na žrtvi iz Domovinskog rata, ali i izgradnji odnosa usmjerenih na budućnost”, kazao je Medved za N1.


“Sama gesta, bila je više nego značajna i jasna. Važno je ono što činimo svakog dana u stvaranju preduvjeta – poglavito u onima sredinama koje su stradale – za razvoj tih područja. Jednako važno graditi odnose u društvu, da sve što činimo bude uzor, poticaja za izgradnju normalnih odnosa koji garantiraju kvalitetu života našeg naroda. Obljetnice su ispred nas i puno je toga što ćemo još zajedno učiniti“, dodao je Medved.

Prokomentirao je i izbor Danijela Rehaka za govornika na obljetnici Oluje ispred redova branitelja. Neki su branitelji Rehaka prozvali “čovjekom ministarstva, a ne udruga”.“Nije dobro unositi u naš javni prostor nikakav format podjela, jer njih nema. Pukovnik Rehak je jedan o ratnih zapovjednika Vukovara, čovjek koji je proveo 9 mjeseci u logorima, niz godina je predsjednik društva koje zastupa osobe koje su na silu odvedene u logore, i kao takav partner je Ministarstvu branitelja i Vladi RH. Rehak je izabran na prijedlog Ministarstva, a podržan je od velikog broja udruga kao osoba koja će uputiti poruku”, objasnio je Medved.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI