MEDVED O BOJKOTU GENERALA: ‘To je šum u komunikaciji. Važno je da dijalog provodimo izravno bez razgovora putem medija’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved na Mirogoju je položio vijence povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Vijence je položio kod Spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, kod grobnice prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Nakon ceremonije, odgovarao je na novinarska pitanja na previranja uoči obljetnice Oluje i unutar braniteljskih udruga.


Dotaknuo se generala i bojkota predsjednika Zorana Milanovića.

“To je šum u komunikaciji. Važno je da dijalog provodimo izravno bez ovakvog oblika razgovora putem medija. Sve osobe koje su pozvane, na njima je doći ili ne doći. Ministarstva pružaju svu logističku potporu u pogledu prijevoza, smještaja. Prijam je u organizaciji Ureda predsjednika, ministar obrane će biti tu zbog uručenja odlikovanja. Poziv je kolegama generalima da dijalog provodimo u duhu tolerancije i razumijevanja”, rekao je Medved.Komentirao je i izjave Josipa Đakića.

“Ovo što se događa uoči obljetnice Oluje, slično se događa i uoči Dana sjećanja u Vukovaru. Smatram to potpuno nepotrebnim. Upravo ovi datumi nas trebaju podsjetiti na to vrijeme, na vrijeme kad smo obranili Hrvatsku. Trebaju nas pozvati na stvaranje ozračja zajedništva. Nikada svi ljudi ne mogu doći. I ove godine Ministarstvo podržava više od 15 gradova i općina. Ne bih osobno komentirao kolegu. Važno je da gdje se god nalazimo, odamo počast”, rekao je.

Komentirao je i nedolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin.

“Prošle je godine bila 25. obljetnica, važno je sve ono što ono naša Vlada čini svakoga dana. Za okolnosti pandemije, potresa, tako i prema domovinskom ratu i žrtvama. Neće biti cijela Vlada u Kninu. Nastavljamo na tragu naše politike”, rekao je ministar i potvrdio da Vlada neće biti u Kninu u punom sastavu.

Na polaganju vijenaca bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI