MILANOVIĆ IH JE JAKO POZORNO SLUŠAO: Objasnili predsjedniku na Pantovčaku što su učinili u Domovinskom ratu

Foto: Marko Beljan/Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima Udruge policajaca Hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini. Na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike bili su predsjednik Udruge Josip Marić, predsjednik Skupštine Anto Štrbac, koordinator za kanton Središnja Bosna Ivo Komšić te članovi Jozo Laštro i Nikica Petrović.

Članovi Udruge upoznali su predsjednika Milanovića s ulogom policajaca tijekom rata u Bosni i Hercegovini, kao i o razlozima osnivanja i aktivnostima Udruge. Udruga policajaca Hrvatskih branitelja u BiH osnovana je prije nepunih godinu dana, rečeno je na sastanku, kako bi promovirala i štitila prava ljudi koji su se među prvima uključili u obranu BiH. Kroz policijsku postrojbu prošlo je oko 2500 članova, tijekom rata poginulo ih je 150, a ranjeno ih je 450.

Govoreći o svom ratnom putu pojasnili su kako je njihova ratna postrojba djelovala na području Bosne i Hercegovine, ali je dala svoj doprinos i u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“. Udruga danas okuplja umirovljene hrvatske policajce iz središnje Bosne, Neuma, Mostara, Posavine, a priključuju joj se i umirovljeni policajci iz drugih dijelova BiH.


Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI