MIMOHOD I PROGRAM U ORGANIZACIJI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA: ‘Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom mimohodu kako bismo ponosno koračali Njima u čast’

Foto: Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Dana 20. studenoga 1991. godine na Ovčari se dogodio najveći ratni zločin na području Republike Hrvatske.

Upravo na taj dan održat će se 15. mimohod “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga” i prigodni program “Ovčara – vječna rana” u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

“Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom mimohodu kako bismo ponosno koračali Njima u čast, kako bismo pokazali da Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti, a posebice sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 30 godina. Nemojmo zaboraviti temelje stvaranja Republike Hrvatske”, kaže predsjednica Udruge Sandra Rapčak Škomrlj i dodaje kako će prijevoz ove godine biti organiziran.

Program:

9:45 sati – okupljanje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar
10:15 sati – prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava
iz Domovinskog rata Vukovar
– Formiranje kolone
– Mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ (od Memorijalnog groblja žrtava iz
Domovinskog rata Vukovar do mjesta masovne grobnice Ovčara)
13:00 sati – prigodni program „Ovčara – vječna rana“
– Polaganje vijenaca podno spomen-obilježja mjesta masovne grobnice Ovčara
– Prigodni program
– Molitva
14:30 sati – Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile – žrtve Ovčare“Sve udruge, organizacije i pojedinci koji planiraju samostalno organizirati dolazak autobusom / kombijem / automobilom na mimohod “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga”, molimo da se jave predsjednici udruge Sandri Rapčak Škomrlj na kontakt 095 201 1991. Ujedno molimo sve udruge koje planiraju položiti vijenac u sklopu programa “Ovčara – vječna rana“ da nam se jave ranije zbog protokola”, zamolili su iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI