Ministar Krstičević i general Šundov primili pripadnika ZSS-a ozlijeđenog u Afganistanu

J.Kopi

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo zbog uspješnog oporavka ozlijeđenog pripadnika ZSS-a, zahvalivši mu na doprinosu u misiji u Afganistanu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov primili su u ponedjeljak, 2. rujna 2019. u Ministarstvu obrane pripadnika Hrvatske vojske ozlijeđenoga prilikom napada u Afganistanu, koji se u kolovozu vratio u Hrvatsku.

Tom prigodom ministar Krstičević i general Šundov izrazili su zadovoljstvo zbog uspješnog oporavka ozlijeđenog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, zahvalivši mu na doprinosu u misiji u Afganistanu.


„Hvala ti na profesionalnosti i predanosti vojničkom pozivu, koju si pokazao i svojim sudjelovanjem u ovoj misiji potpore miru. Nadam se da ćeš ubrzo ponovno biti u redovima Hrvatske vojske, koja je uvijek uz tebe, kao i uz sve naše pripadnike“, poručio je ministar pripadniku ZSS-a, koji mu je zahvalio na potpori.

Riječ je o pripadniku 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu, ozlijeđenom prilikom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu 24. srpnja 2019., koji se u kolovozu vratio u Hrvatsku.U pratnji ministra i načelnika bio je zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija.

Također, drugi pripadnik ZSS-a uspješno se oporavlja u američkoj vojnoj bolnici u SR Njemačkoj, gdje su ga nedavno posjetili ministar obrane i načelnik Glavnog stožera OSRH, te se očekuje njegov skori povratak u Hrvatsku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI