MINISTAR ZGROŽEN OŠTEĆENJEM MURALA JOSIPA BRIŠKOG: ‘Apsolutno neprihvatljivo, širi se mržnja i netrpeljivost

Foto: Morh

Ministar obrane Mario Banožić oštro je osudio devasticiju murala posvećenog hrvatskom vojniku Josipu Briškom koji je tragično stradao u Afganistanu.

“U ime Ministarstva obrane i svoje osobno ime najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije, posebice posljednjeg slučaja uništavanja murala na vinkovačkom groblju posvećenog skupniku Josipu Briškom, hrabrom hrvatskom vojniku poginulom u Afganistanu.

Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra traženog zbog više terorističkih napada apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku.


Ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati.

Ovim putem izražavam žaljenje cijeloj obitelji Briški.Uz pomoć svih nadležnih institucija poduzimaju se sve potrebne mjere i postupci kako bi se utvrdio počinitelj i mural što prije sanirao”.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu. Preminuo je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, stoji u objavi MORH-a kojim se

Facebook Comments

Loading...
DIJELI