MORH POVEĆAVA PRORAČUN: Daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu

Foto: Morh

Financijski plan MORH-a za ovu godinu uvećat će se za gotovo 295 milijuna kuna.

Do sada najveći proračun Ministarstva obrane koji iznosi 7,273 milijarde kuna povećat će se na 7,568 milijardi kuna, odnosno za 295 milijuna kuna. Time će se omogućiti daljnje ulaganje u opremanje, modernizaciju i infrastrukturu i nastaviti daljnje unaprjeđenje standarda, uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Modernizacija, opremanje i ulaganje u Hrvatsku vojsku prioritet su Vlade Republike Hrvatske. Navodimo kako je Financijski plan Ministarstva obrane za 2021. godinu iznosio 4,802 milijuna kuna, izmjenama i dopunama Plana iz listopada 2021. povećan je na 7,189 milijardi kuna, a trend rasta se nastavio i u ovoj godini.

Uzastopnim povećanjem obrambenog proračuna omogućeno je ulaganje u opremanje s naglaskom na nabavu višenamjenskoga borbenog aviona Rafale i borbenog vozila pješaštva Bradley.

Radi povećanja sposobnosti zaštite zračnog prostora planira se opremanje sustavima protuzračne obrane.“Ova Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem pokazuje kako nastavlja politiku jačanja sposobnosti Hrvatske vojske. Važno je to za sve grane i druge cjeline Hrvatske vojske. Financijski plan Ministarstva obrane, najveći od Domovinskoga rata pokazatelj je da kontinuirano ulažemo u poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske. Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije, izgradnje i sposobnosti i na tome ćemo raditi i dalje”, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI