NAJMLAĐI DUBROVAČKI BRANITELJ: Poginuo je kada je imao samo 17 godina

Foto: Dubrovnik In

S nepunih je 17 godina 17. listopada 1991. godine na Pobrežju poginuo najmlađi dubrovački branitelj Josip Zvono.

I ove su godine predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen obilježja na Pobrežju obilježili obljetnicu njegove smrti.

Josip Zvono rođen je 13. studenog 1974. u Dubrovniku, a u Domovinski rat uključio se 1. listopada 1991.


Pokopan je u Aleji branitelja na groblju Boninovo, a odlikovan je posmrtno Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata.

Obilježavanje pogibije Josipa Zvone organizirala je Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije koja je i podigla spomen-obilježje, a počast su danas odali, uz članove obitelji poginulog branitelja, i predstavnici Grada Dubrovnika te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.“Ovo je najmanje što možemo učiniti, da se prisjetimo Josipa Zvona, najmlađeg poginulog branitelja, što činimo svake godine, a činit ćemo i dok nas bude”, rekao je Riki Milun, predsjednik dubrovačke Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, na prošlogodišnjoj obljetnici.

“Svi su branitelji zaslužili pijetet, a pogotovo on, najmlađi branitelj koji je poginuo ovdje na našim prostorima”, istaknuo je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI