NE PRESTAJU STIZATI REAKCIJE NA SVAĐU BRANITELJA I MEDVEDA: ‘Vučemilović se razotkrio i za čije političke interese djeluje’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ne stišavaju se reakcije na tajnu snimku sastanka Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu.

Kako smo ranije pisali, na sastanku koji se održao u četvrtak situacija je eskalirala nakon što je branitelj Ilija Vučemilović uzeo riječ i rekao da je došlo do veleizdaje spram hrvatske države i branitelja, na što mu je ministar branitelja Tomo Medved odgovorio da su istu raspravu vodili prije mjesec dana u Saboru.

Nakon toga nanizale su se reakcije Ministarstva branitelja, ali i braniteljskih udruga koje su izrazile podršku ministru Medvedu.


Zajednica branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’ priopćenjem se također osvrnula na skandal s tajnom snimkom.

“Nakon svega što su Vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved napravili i rade za hrvatske branitelje, ali i za hrvatsku vojsku, policiju te cjelokupno hrvatsko društvo u ovim teškim i izazovnim vremenima (razorni potresi, pandemija COVID 19, migrantska kriza, itd…), nepravedno, nedopustivo i zlonamjerno je bilo koga prozivati veleizdajnicima.Pojedinci, očito u funkciji nečijih političkih interesa, pred obilježavanje naše veličanstvene pobjedničke vojno-redarstvene operacije “Oluja”, žele unijeti nemir i podjele među hrvatske branitelje, ali i u cjelokupnu hrvatsku javnost. U posljednjoj izjavi, ponavljajući prijetnje da će “istjerati King Konga”, što smo posljednji put čuli kad se usvajao sramotni “Lex Perković”, g. Vučemilović se razotkrio i za čije političke interese djeluje.

Mi hrvatski branitelji, u zajedništvu s našim narodom, naše dane ponosa i slave, važne obljetnice trebamo dostojanstveno i uz zajedništvo obilježavati, a prije svega radi naših suboraca i prijatelja kojih više nema među nama te kojima uvijek moramo iskazati pijetet i nikada ih ne zaboraviti”, kažu iz Zajednice branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI