NOVA UHIĆENJA U VUKOVARU ZBOG RATNIH ZLOČINA: Optuženi je 1991. u Veleprometu zlostavljao zarobljenog Hrvata!

Screenshot: HRT

Vukovarsko- srijemska policija na svojim je stranicama objavila da je uhitila 71-godišnjaka kojeg je optužila da je u studenom 1991. godine, kao član paravojne formacije pobunjenih Srba, mučio 24-godišnjeg zarobljenog Hrvata.

“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnjom sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Vukovara, koji je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavka 1 Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske NN 31/1993-569.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara, u studenom 1991. godine, kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća „Velepromet“ teško fizički zlostavljao civilnu osobu, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH te je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske”, objavila je PU Vukovarsko-srijemska.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI