NOVOSTI OKO HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: Udruge Hrvatski pravoslavni centar dobila zeleno svjetlo, evo koji su im ciljevi

Foto: Privatna arhiva

Prije nepunih mjesec dana pisali smo o prvim koracima vukovarskog branitelja Predraga Mišića prema osnivanju Udruge Hrvatski pravoslavni centar.

Udruga koja je tada bila u povoju, sada je i službeno zaživjela:

“Dobili smo i zadnji dokument, kako bi mogli potpuno legalno, legitimno i transparentno raditi kao udruga. Sada je pred nama dug put i posao kako bih ostvarili sve zacrtano”, kaže Mišić, hrvatski branitelj i bivši zatočenik srpskih logora.

“Ovo je udruga u koju su došli svi ljudi dobre volje i želje za kvalitetnim suživotom, neovisno o vjerskoj ili političkoj pripadnosti. Cilj mi je potaknuti nas da zajedno bolje, ljepše i kvalitetnije živimo u zajedničkoj i jedinoj domovini, a članovi nikako ne smiju imati dvojbe oko toga tko je bio agresor u Domovinskom ratu. Također, svi oni koji podržavaju djelovanje i rad HPC – a, dobrodošli su. Sa svim udrugama koje su na tim temeljima želimo suradnju, a o daljnjim aktivnostima i radu govorit će se na ljeto kada bude prva skupština na kojoj će se birati članstvo”, kaže Mišić pozivajući “hrvatski osviještene pravoslavne patriote” koji su do sada morali birati između SPC-a i Hrvatske pravoslavne crkve.

“Očekujem pravoslavce koji shvaćaju da nam je Hrvatska sve što imamo”, zaključuje Predrag Mišić koji će kroz ovu udrugu sada lakše moći realizirati brojne humanitarne akcije.Facebook Comments

Loading...
DIJELI