OBILJEŽENA POGIBIJA PRVOG HRVATSKOG REDARSTVENIKA: Prošla je 31 godina od ‘Krvavog Uskrsa’

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Uoči 31. godišnjice pogibije prvoga hrvatskoga redarstvenika Josipa Jovića u Aržanu u srijedu su vijence položili splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zamjenik župana Ante Šošić i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić.
Iz Splitsko-dalmatinske županije javljaju kako su vijence položili i članovi obitelji Jović, predstavnici policije, saborski zastupnik Luka Brčić, načelnik Općine Cista Provo Božo Ćubić, gradonačelnik Grada Imotskoga Ivan Budalić, načelnici općina Imotske krajine te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.
“On je bio moj prijatelj. Imao je sve atribute velikih ljudi – samozatajan, pomagao je drugima, bio je osoba koja povezuje, tih, rodoljub. Sve to odvelo ga je među prve hrvatske redarstvenike, a poslije nažalost i na Plitvice, gdje je položio svoj život za domovinu“, kazao je Šošić.
“Josip Jović udario je temelje Hrvatske. Sada, kada s odmakom od oko tisuću kilometara  gledamo stradanje drugoga naroda, možemo sebi bolje prisvijestiti što je značilo hrvatsko srce u to vrijeme, ali i ljubav prema domovini. Josip je imao najveće srce i najveću ljubav prema domovini“, dodao je Boban.
“Hrvatska policija je od prvoga dana bila na obrani domovine. Kada je trebalo, mi smo bili tamo gdje smo trebali. Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Ministarstvo unutarnjih poslova će i dalje, s obitelji Jović, u ožujku biti ovdje u Aržanu jer čuvamo sjećanje na naše stradale“, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI