OBLJETNICA VRO MEDAČKI DŽEP: Medved: ‘Sve je učinjeno brzo, energično i briljantno’

Medački džep/Foto: Facebook

U obrani Like kao i cijele Hrvatske u Domovinskom ratu iznimnu važnost imala je vojno-redarstvena operacija Medački džep. Na 29. obljetnici te operacije u petak u Gospiću, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je rekao kako “operacija Medački džep ima iznimno velik značaj u mozaiku svih naših akcija i operacija u Domovinskom ratu”.

Medved je istaknuo kako se jako dobro sjeća velikosrpske agresije i 1991., napada na Gospić i junačke obrane toga grada, kao i operacije Medački džep, koja je trajala od 9. do 11. rujna 1993.

Naglasio je kako je velika uloga te vojno-redarstvene operacije bila u “odmicanju neprijatelja od Gospića, sigurnosti toga grada, stanovnika Like, ali i cijele Hrvatske, u svjetlu stvaranja pretpostavki za operaciju Oluja koja će uslijediti 1995.”

“Sve postrojbe Hrvatske vojske i policije, koje su provele vojno-redarstvenu operaciju Medački džep, učinile su to brzo, energično i briljantno u svjetlu taktičkog pristupa u provedbi vojnih operacija”, rekao je Medved.

Ponovno je zahvalio svim hrvatskim braniteljima, te obiteljima koje su izgubile svoje članove, hrabre hrvatske branitelje, tijekom cijelog Domovinskog rata, posebno istaknuvši poginule u operaciji Medački džep.Zbog zločina nad srpskim civilima u toj akciji, Haški sud optužio je generale Rahima Ademija i Mirka Norca. U prvom slučaju koji je Haag ustupio hrvatskom pravosuđu Ademi je oslobođen, dok je Norac zbog zločina u Gospiću i Medačkom džepu osuđen na zatvorsku kaznu koju je odslužio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI