OTVORENA ‘NOVA FRONTA’! TKO JE ‘GLAVNI?’ Banožić odbrusio Milanoviću: ‘Zna se tko upravlja vojskom’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Obzirom na dosadašnje ophođenje prema pripadnicima HV-a, kao i hrvatskim braniteljima i veteranima Domovinskog rata, čini se kako je Zoranu Milanoviću uloga vrhovnog zapovjednika OS RH puno draža od tek predsjedničke.

Njegovi redoviti dolasci na gotovo sve obljetnice vojnih operacija iz Domovinskog rata kao i obilježavanja osnutaka gardijskih brigadi te posebno emotivni govori kojima se obraća nekadašnjim i sadašnjim vojnicima, otkrivaju predsjednikov istinski interes za Hrvatsku kao oružanu silu, a svojim izjavama daje naslutiti kako smatra da je nabavka naoružanja – vrlo bitna stavka.

Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga i ministar obrane u nesuglasici


No, čini se kako predsjednik nezadovoljan ažurnošću Vlade za koju je, govoreći o nabavci aviona, zaključio da se po tom pitanju trebaju “oteliti”. Nezadovoljan njegovom reakcijom, reagirao je  ministar obrane Mario Banožić.

“To jedan nepristojan odgovor – oteliti. Predsjednik je bio pozvan da sudjeluje u tijelu koje je kreiralo podlogu na temelju koje se odnosi odluka. Mogao je tako držati za rep za nogu ili nešto drugo i sudjelovati u ovom procesu”, kazao je Banožić okupljenim novinarima i dodao.“Ja nastojim ostati pristojan čovjek, ministar obrane je biti časno treba biti takav da izbjegavate konflikte. Ne mogu shvatiti da svoje statove želi prenijeti na hrvatsku vojsku. Naznačeno je tko upravlja vojskom”, kazao je dodajući da se nada kako će “odluka o nabavci aviona biti donesena ovoga mjeseca”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI