OVO ĆE MNOGE MOŽDA IZNENADITI: ‘Javno se zna da smo ratovali u Hrvatskoj sa HV-om’

Foto: Screenshot

Ratni zapovjednik 502. Viteške brigade iz BiH Hamdija Abdić, prilično je iznenađen zbog izjave hrvatske državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek koja je izjavila kako DORH provodi izvide jer “ima naznaka da je Armija Bosne i Hercegovine tijekom akcije ‘Oluja’ kolovoza 1995. godine ušla na područje Republike Hrvatske”.

“Javno se zna se da je Armija BiH djelovala na području Hrvatske u koordinaciji sa hrvatskom vojskom. Svjedok sam da nije počinjen nikakav zločin. Ja sam imao 13 poginulih vojnika na području Hrvatske i imali smo preko 100 zarobljenih srpskih vojnika koji su svi otišli u razmjenu”, kazao je Abdić za N1 i dodao:

“Nema nikakve sumnje da se dogodilo nešto što se nije trebalo dogoditi, međutim, tako to ide… Politika radi svoje, kad im je u interesu oni to potenciraju, kad nije oni to negiraju, ali kada je u pitanju Armija – tu je sve čisto”.

Potvrda glavne hrvatske državne odvjetnice o izvidima koje provodi DORH a odnose se na Armiju BiH uslijedila je nakon što su protiv četvorice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Srbiji podignute optužnice, no iz DORH-a su  naglasili kako se izvidi ne odnose na Petrovačku cestu, dodajući kako će javnost o tome biti obaviještena čim se za to stvore zakonom propisani uvjeti.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI