POLICIJA UHITILA PRIPADNIKA SAO KRAJINE! Sumnjiče ga za ratni zločin,1992. čovjeka ubio metkom u glavu pa ga bacio u rijeku

Screenshit/ilustracija

Sisačko-moslovačka policija uhitila je nekadašnjeg pripadnika paravojnih formacija takozvane SAO Krajine te ga je  optužila da je 1992. hicem u glavu ubio čovjeka.

“Policijski  službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Hrvatske Kostajnice, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, stoji u priopćenju.

Potom su opisali što se dogodilo.


“Naime, njega se sumnjiči da je tada kao 32-godišnjak zajedno sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim muškarcem, u noćnim satima 15. srpnja 1992. godine kao naoružan i uniformiran pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. „SAO Krajine“ došao na područje Hrvatske Kostajnice u mjesto Rosulje na adresu oštećenog tada 70-godišnjaka”, objašnjava policija.

“Uz prijetnju oružjem, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, istog su odveli od kuće na obalu rijeke Une, gdje su ga hicem iz vatrenog oružja usmrtili i tijelo bacili u rijeku”, piše dalje u priopćenju.



Posmrtni ostaci oštećenog do sada nisu pronađeni i za istima se i dalje traga.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI